Hutný gitarový riff od skupiny Wohnout a čáry máry režiséra Michala Skořepa. To je nový klip na pieseň Mandragora z poslednej dosky Miss maringotka, s ktorou kapela od novembra vyráža na jesenné turné.

Videoklip sa točil dva júnové dni, postprodukcia trvala tri mesiace. Hlavné úlohy stvárnila celá kapela. Réžie sa ujal opäť Michal Skořepa, pre ktorého to bol už štvrtý klip s Wohnout. "Povedal som si, že by sme po tých úletoch mali urobiť nejaký normálny klip. Takže som povedal Aničke a Mtymu (Martin" MTY "Šafus a Anna Heribanová), ktorí hrali homelesákov v Bíde s nouzí a sú obaja animátori, aby mi pomohli a urobili ho ešte normálnejšie. Mty je môj dvorný špeciálny efektáa a brat, ktorého nemám a klipov sme už urobili určite cez 20. Efektoval aj Depardieu. A tu sa fakt vybláznil," komentuje vznik ďalšieho klipu režisér Michal Skořepa.


"Už koľkokrát som do klipov Michalovi nejaké 3Dčko nútil, ale až keď si vymyslel, že chce v klipe levitujúci zeler s fúmi, prišla moja chvíľa," pripája svoj komentár Martin Šafus a jeho kolegyňa Anna Heribanová ešte dopĺňa: "Moja práca na klipe bola blesková záležitosť. Animovala som blesky skoro tri dni." Skupina tak vypúšťa do sveta ďalší videoklip plný kostýmov, rekvizít, efektov a animácií. Na jeseň sa vydáva na turné k poslednému vydanému albumu.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Wohnout