Ďalší napití cyklisti, obaja nafúkali cez 2 promile

0 11

O tom, že niektorí vodiči sú nepoučiteľní a sadajú si za volant „pod parou“ sa na cestách trenčianskeho kraja presviedčame denne. Cyklisti, ktorí sú taktiež účastníci cestnej premávky pijú tiež.

Púchovskí policajti si na Hollého ulici všimli cyklistu, ktorý javil požitie alkoholu. Preto ho zastavili a skontrolovali. 50- ročný Miroslav bol podrobený dychovej skúške s výsledkom merania 2,25 promile.

Policajtom uviedol, že vypil liter vína. Na mieste bola s cyklistom spísaná správa o výsledku objasňovania priestupku. V správnom konaní na Okresnom dopravnom inšpektoráte mu hrozí pokuta až do 800 €.

Ďalšieho cyklistu so svojským spôsob jazdy policajti spozoroval na hlavnej ceste I/49 v obci Dohňany. 41-ročného Jozefa zastavili a skontrolovali. Pri dychovej skúške nafúkal 2,48 promile.

Aj v tomto prípade policajti spísali správu o výsledku objasňovania priestupku. V správnom konaní mu taktiež hrozí pokuta až do 800 €.

Aj pre cyklistov platia sankcie za priestupok spáchaný požitím alkoholických nápojov (aj nad 1 promile). Okrem prípadov, keď cyklisti jazdia v zastavanom území obce a po cestičke pre cyklistov a ak množstvo alkoholu pri dychovej skúške neprekročí hodnotu 0,24 mg/l (po prepočítaní 0,50 promile). Zákaz činnosti viesť motorové vozidlá nemožno uložiť vodičovi nemotorového vozidla.

Pridať odpoveď

Váš email nebude zverejnený...

Odoslaním Vášho príspevku súhlasíte s Pravidlami diskusie.