Česko-slovensko americká pätica The Next Regime je medzinárodná kapela so slovenskými textami, ktorá predstavila svoj debutový singel V raji, ktorý je mixom popu a elektroniky. Ponúkli k nemu aj videoklip, ktorý vypovedá o dekadencii klubovej scény.

Natáčanie prvého videoklipu sa obišlo bez komplikácii, dokonca sa skončilo skôr ako sa očakávalo, čo sa pri natáčaní tak často nestáva. "V tomto prípade to bola aj škoda, lebo sme tam mali krásne tanečníčky a herečky," hovoria členovia kapely. Až tak hladko to nešlo s natáčaním druhého videoklipu Hudba v nás, ktoré skomplikovala Dominikova viróza. Scenár tak musel režisér upravovať na poslednú chvíľu.


Dominik Feri je jeden z najznámejších českých influencerov (@choco_afro) a najmladší poslanec v parlamente. So Slovákom Mirom Mrázom, bratmi Jiřím a Martinom Ďurovičovcami a americkým hudobným producentom Ianom Kelovskym sa stretli v Prahe a založili kapelu The Next Regime. Miro Mráz je Slovák niekoľko rokov žijúci v Prahe a pracujúci vo filmovej brandži. Na Slovensku vyštudoval konzervatórium, neskôr účinkoval v divadlách, seriáloch, či napríklad v muzikáli Fontána pre Zuzanu. Spolupracoval tiež so zoskupením S Hudbou Vesmírnou a účinkoval v Je Nám Teplo, stojí za videoklipom Liny Mayer This Time, režíroval aj videoklip Richarda Mullera - Adieu Adele. Na starosti si vzal aj video produkciu videoklipov kapely.

"Iana sme vzali do kapely hneď z niekoľkých dôvodov. Nie len že ho máme radi ľudsky, ale je aj hudobne nadaný. Produkoval hudobníkov ako Sun Flower Caravan, Justin Lavash, Dan Reed a iných. Spolupracoval tiež na projektoch hudobných interpretov ako Anna K, Wanastowi Vjecy, Čechomor, či Helena Zeťová," hovorí Jiří.


Netradičný výber lídra

Frontman kapely Miro Mráz sa ku kapele pripojil netradičným spôsobom. Keďže vlastní castingovú agentúru oslovili ho ostatní členovia formácie, aby im našiel frontmana. "Miro prišiel s tým, že nikoho takého nenašiel, ale vlastne ani hľadať nemusel, pretože je to práve on, koho hľadáme. Zatiaľ toho ani veľmi neľutujeme, tak uvidíme," dodal Jiří.

"Zatiaľ čo je Jirka taký najviac spoľahlivý, trošku posh zrelý týpek, ktorý na všetko dohliadne, Miro je trošku neriadená strela. Náš vedecký pracovník Martin sa zaoberá vodíkovými a membránovými technológiami a je úžasné pozorovať, ako svoj inovatívny analytický prístup prenáša do hudby," doplnil Ian.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytli členovia formácie The Next Regime. Text správy sme upravili.