Vo Fiľakove obmedzili prevádzkové dni herní

Fiľakovské herne budú od januára zatvorené počas 15-tich dní v roku. Poslanci mesta na svojom ostatnom zasadnutí reflektovali na nový zákon o hazardných hrách.

V marci 2019 vstúpil na Slovensku do platnosti nový zákon o hazardných hrách. V rámci neho môžu samosprávy nariadiť zatvorenie herní počas viacerých dní v roku, než doposiaľ. Mestskí poslanci na základe toho odhlasovali, že okrem doterajších troch dní v roku budú herne zatvorené počas ďalších 12-dní. Od budúceho roka tak vo Fiľakove nebudú môcť otvoriť počas troch vianočných dní, 6. januára, 1. a 8. mája, počas veľkonočných sviatkov (piatok, nedeľa a pondelok), 5. júla, 29. augusta, 1. a 15. septembra, 1. a 17. novembra. „Cítime potrebu hazard v meste zregulovať. Vnímame jeho ťažký sociálny dopad na jednotlivé rodiny, v ktorých sú závislí na hazardných hrách,“ zdôvodnil primátor Attila Agócs.

Ako ďalej povedal, mesto chápe očakávania časti obyvateľov, ktorí by uvítali celkový zákaz hazardu v meste. Podľa primátora by to však želaný efekt nemalo. „Pokiaľ by sa hazard zakázal celoplošne v celej republike, súhlasili by sme. Avšak lokálne zakazovať herne nemá význam. Závislí by chodili hrávať do okolitých obcí a miest, čo by žiadny pozitívny dopad na dotknuté rodiny nemalo. Týmto spôsobom by utrpela len mestská kasa, z ktorej financujeme ďalší rozvoj mesta,“ uzavrel.

Zdroj: Klaudia Mikuš Kovácsová, hovorkyňa mesta

ilustrčné foto

Zdieľajte článok

Pridaj komentár