Železničná doprava

RegioJet predbežne ráta s účasťou v súťaži na trať Bratislava – Komárno

Spoločnosť RegioJet sa pravdepodobne prihlási do súťaže na železničného dopravcu v úseku Bratislava – Dunajská Streda – Komárno, ktorú vo štvrtok vyhlásilo Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Spoločnosť prevádzkuje osobnú vlakovú dopravu na tomto úseku od roku 2012 a zmluva jej vyprší koncom budúceho roka.

„RegioJet sa čo najskôr oboznámi s podmienkami dnes vyhlásenej súťaže. Predpokladáme, že sa do súťaže na prevádzkovanie vlakov na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno prihlásime s ponukou, ktorá zaistí ďalšie pokračovanie rastu popularity cestovaní vlakmi na tejto trati,“ uviedol v reakcii na zverejnený tender hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj.

RegioJetu sa podarilo počas prevádzky na tejto trati od roku 2012 päťnásobne zvýšiť počet cestujúcich. Komárno – Bratislava je v súčasnosti najvyťaženejšou jednokoľajnou traťou na Slovensku. „Vlaky tu chodia až v 20-minútovom intervale a najvyťaženejšími spojmi tu cestuje až 700 ľudí na jeden spoj,“ dodal Ondrůj.
V tomto roku RegioJet očakáva na trase Bratislava – Komárno viac ako štyri milióny prepravených cestujúcich. Spolu na tejto trati cestuje denne päť až sedem percent všetkých cestujúcich vo vlakoch na Slovensku. Od septembra tam RegioJet zaradil aj poschodové vozne.

Prečítajte si aj

Back to top button