6 užitočných rád, ako si spríjemniť pobyt vo vašej kúpeľni

NETKY.SK • 10 Október 2019, 15:00 • 2 min
6 užitočných rád, ako si spríjemniť pobyt vo vašej kúpeľni

Správne usporiadanie nábytku, dobre zvolené osvetlenie a starostlivo premyslené úložné systémy – to sú všetko tajomstvá funkčnej kúpeľne, v ktorej môžete zároveň aj relaxovať. Zariadiť si takýto priestor ale nie je jednoduché, a to aj napriek tomu, že trh je obrovský a ponuka na ňom široká.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že oprava alebo zariadenie novej kúpeľne je považované za pomerne komplikované, sme si istí, že s našimi odporúčaniami bude táto zmena pre vás pozitívna a jednoduchá. A ak váš interiér tohto charakteru nespĺňa vaše sny a potreby, je čas konať. Poradíme vám ako!

 

Tip č. 1. Zvážte umiestnenie potrubia

Vo fáze návrhu alebo opravy zvážte, ako a kde budú umiestnené rúry a kohútiky. Ich inštalácia do steny pomôže uvoľniť miesto. Ak ste však zmätení rizikom, že potrubie potom „presakuje“, je lepšie nechať ho vonku. Pre estetickejší vzhľad ho však uzavrite. Využiť na to môžete rôzne skrinky a police.

 

Tip č. 2. Nájdite miesto pre každú dôležitú položku

Nové umývadlo umiestnite oproti vchodu alebo do rohu, kde zaberie menej miesta. Umývadlo neumiestňujte v blízkosti vane alebo sprchového kútu, pretože v ich blízkosti by mal byť priestor voľný.

Ani toaletnú misu neumiestňujte do blízkosti umývadla. Toaletná misa so závesným ramenom vám navyše pomôže ušetriť malú podlahovú plochu. Ak si tu plánujete inštalovať aj sprchu, venujte pozornosť tomu, či je pri nej dostatok priestoru na otvorenie dverí.

 

Tip č. 3. Vytvorte niekoľko typov osvetlenia, ktoré sa dá ovládať  samostatne

Rôzne svetelné scenáre by mali byť nielen v obývacej izbe, ale aj v kúpeľni. Najjasnejšie a ideálne šetrné LED osvetlenie umiestnite v blízkosti umývadla, pretože tu vykonávate základné kozmetické procedúry a osobnú hygienu. Takéto svetlo by ale nemalo smerovať do očí, ale na tvár. Ideálne je, ak je osvetlení viac, čo je nakoniec v kúpeľni bez okien naozaj dôležité.

 

Tip č. 4. Nezabudnite na ventilačný systém

Vyhrievaná tyč na uteráky - špeciálny radiátor - pomôže znížiť vlhkosť v miestnosti. Zároveň by ste nemali zabudnúť na ventilačný systém. Môže sa namontovať na spodok dverí kúpeľne alebo v oblasti šachty. Kombinácia vetracieho systému s hlavným osvetlením v kúpeľni vám zaistia ten najvyšší komfort.

 

Tip č. 5. Práčku umiestnite na rovnakú líniu s umývadlom

Často sa stáva, že práčka nemá svoje miesto, a to nielen kvôli malej veľkosti miestnosti, ale aj  kvôli rozporu so všeobecným štýlom interiéru v kúpeľni. Vyriešiť vám to pomôže jedna spoločná doska s umývadlom, pod ktorú umiestnite aj práčku. Položky sa vzájomne spoja do jedného súboru a zároveň tým získate aj ďalšie množstvo voľného priestoru, možno aj na jednoduché bielenie zubov.

 

Tip 6. Vyberte si dobrý kúpeľňový nábytok

Závesný nábytok šetrí miesto - skrinku môžete umiestniť nad umývadlo alebo záchod. Neumiestňujte však nábytok v tesnej blízkosti kúpeľne – voda a vyššia vlhkosť nemusia mať s konkrétnym materiálom zľutovanie a rovnako môže byť problém aj s otváraním dvierok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies