Mníchovská automobilka na pohon svojho malého plug-in hybridu použije 1,5-litrový trojvalcový spaľovací motor s výkonom 92 kW (125 k) a krútiacim momentom 220 Nm.   Doplnkom mu bude elektromotor s výkonom 70 kW (95 k). Celkový systémový výkon sa dostane na 162 kW (220 k).

Pri použití auta v režime plného výkonu sa na stovku dostane za 7 sekúnd a maximálne sa rozbehne na 192 kilometrov za hodinu. Výlučne na elektrickú energiu zvládne, aj vďaka odstupňovaniu šesťstupňovej prevodovky, dosiahnuť 135 kilometrov za hodinu.

Na jedno nabitie batérie s kapacitou 9,7 kWh zvládne verzia xDrive25e prejsť až 50 kilometrov podľa normy WLTP. Podľa NEDC to je ešte o sedem kilometrov viac. Dojazd však nebol reálne meraný NEDC systémom, ale bol prepočítaný.

BMW X1 xDrive25e - na nabitie prejde až 50 kilometrov Zdroj: BMW

Pri použití nástennej nabíjačky je X1 xDrive25e na plnej hodnote za 3 hodiny a 30 minút. Wallbox však nie je podmienkou, plug-in hybrid je možné nabíjať aj konvenčnou nabíjačkou z normálnej 220V zásuvky.

V prípade výlučne elektrickej jazdy automobilka pridala zvuk, ktorý do rýchlosti 30 kilometrov za hodinu varuje chodcov, že sa okolo nich pohybuje minimálne 1,5 tony kovu a iných materiálov. Tento zvuk sa nemá dostávať do interiéru, aby bola zachovaná akustická kvalita interiéru.

BMW X1 xDrive25e - X1 rozširuje paletu plug-in hybridov automobilky Zdroj: BMW