Deň súkromného podnikania oslávilo viac než tritisíc podnikateľov

Viac než 3000 podnikateľov z celého Slovenska sa 8. októbra zapojilo do Dňa súkromného podnikania. Predstavuje to najvyšší počet zo všetkých ročníkov, ktoré sa doteraz konali. Akciu opäť zastrešil veľkoobchod METRO.

Minulý rok sa do kampane zapojilo takmer 2400 podnikateľov, tento rok pribudlo viac než 600. Súčasný ročník bol výnimočný zvýšeným záujmom podnikateľov naprieč celým Slovenskom. Narástol samozrejme aj počet zákazníkov, ktorí si tento sviatok všimli. Navštívili tak svoje obľúbené, ale aj nové prevádzky a využili špeciálne ponuky, ktoré si pre nich podnikatelia pripravili.

„Myšlienkou Dňa súkromného podnikania je osláviť podnikanie a podporiť ľudí v ich každodenných výzvach. Okrem Slovenska sa oslavuje vo všetkých krajinách, kde METRO pôsobí. Naše výsledky však v ničom nezaostávajú a opäť prekonali naše očakávania,“ hodnotí riaditeľ predajne METRO v Nitre Igor Losman.

Podnikatelia sa v rámci osláv mohli zaregistrovať na stránke Dňa súkromného podnikania a zverejniť tam špeciálnu ponuku, ktorú mohli zákazníci práve 8. októbra využiť. Všetky ponuky sa zobrazili na prehľadnej mape, takže podniky dostali možnosť prilákať aj nových zákazníkov.

Darček pre ľudí si pripravil Peter Terneny, majiteľ siete reštaurácií v Bratislave. „Tento rok sme Deň súkromného podnikania oslávili dezertom Panna Cotta v hodnote jedného eura, ktorý bol zadarmo súčasťou každého obedového menu. Dezert k obedovému menu dostali zákazníci na každej našej prevádzke,“ dodáva Terneny.

Deň súkromného podnikania sa aj tento rok konal v spolupráci s partnermi Slovak Business Agency (SBA), Združením podnikateľov Slovenska (ZPS) a Združením mladých podnikateľov Slovenska (ZMPS). Spolu zorganizovali aj niekoľko sprievodných aktivít, zameraných na vzdelávanie podnikateľov. Krátko pred Dňom súkromného podnikania sa v Bratislave konala napríklad Podnikateľská fiesta, kde odborníci diskutovali o úlohe inovácií v podnikaní.

„Deň súkromného podnikania, ale aj ostatné súvisiace podujatia mali veľmi pozitívne ohlasy. Som rád, že môžeme podnikateľov podporiť aj takouto formou a verím, že v budúcom roku sa budeme tešiť ešte väčšiemu počtu zapojených,“ dodáva Losman.    

Viac podobných článkov nájdete na www.podnikajte.sk


Grantový program She’s Next: financie a poradenstvo pre podnikateľky

Druhý ročník grantového programu Visa She's Next podporí mikro, malé a stredné firmy vlastnené ženami. Ako sa zapojiť a aké sú podmienky?

Podpora literárnych prekladov a propagácie kníh: EÚ rozdelí 5 miliónov eur

Európska Komisia zverejnila výzvu na šírenie európskych literárnych diel na rok 2024. Kto a dokedy môže o financie žiadať a aké sú podmienky?

Dotácia na budovanie nabíjacích staníc: kto a koľko môže získať?

Podnikatelia môžu požiadať o príspevok na vybudovanie nabíjačky pre elektromobily, stanovené podmienky ale stavajú do nevýhody menšie prevádzky. Ako postupovať?

Inovačné a digitálne vouchery v roku 2023

Firmy môžu získať poukážky, na základe ktorých im bude preplatená časť nákladov na inovačné a digitálne projekty. Aké sú podmienky a postup žiadania či výška príspevku?
To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky