Mesto Trnava

Prednádražie opäť privíta cyklokrosárov

Už túto nedeľu 13. októbra ožije Prednádražie cyklistikou. Po roku sa v Trnave zídu cyklokrosári nielen zo Slovenska, ale aj Čiech, Maďarska a Belgicka, aby zabojovali o ďalšie víťazstvá. Budjú súťažit v elitných kategóriách, a zároveň aj o body do rebríčka UCI. Štartovať však môžu aj deti a dospelí bez licencie, pre ktoré sú pripravené preteky náboru a hobby.

Pretekárska sezóna ešte neskončila a na jeseň preberajú v cyklistike štafetu cyklokrosári. Už tradičnú zastávku v putovaní im prináša i Trnava, konkrétne trnavské „Prengo“ na konci staničného parku. Po dvoch rokoch organizácie európskeho masters šampionátu pritiahne Grand Prix Trnava skôr mladšie kategórie cyklistov, ktorí môžu získavať body do poradia Slovenského pohára a tiež rankingu UCI.


 „To miesto je úplne fantastické, jedna z najlepších slovenských cyklokrosových tratí,“ povedal k trnavskému prednádražiu Martin Fraňo, predseda komisie pre cyklokros SZC. „Je tu naozaj výborná trať, aj z hľadiska technického aj z pohľadu vytvorenia potrebného zázemia pre pretekárov. Aj diváci to majú rovno pod oknami, cyklokros je naozaj fantastické divadlo, vysoká škola cyklistickej techniky. Tunajší klub pod vedením Bohuslava Kujoviča už v minulosti ukázal, že „má na to“ zorganizovať významom väčšie podujatie. Som preto rád, že štafetu ponesie i tento rok, dodal Fraňo.

Nosným podujatím dňa budú preteky UCI kategórie C2 pre mužov, ženy a juniorov. Ešte pred nimi uvidíme na trati mládežnícke kategórie, bojujúce o body do slovenského pohára. „Už v minulosti sme sa stretli s narastajúcim záujmom aj detí a hobby pretekárov, ktorí nemajú licenciu SZC. Veľmi radi sme aj tentokrát vytvorili priestor pre otestovanie ich výkonnosti. Úplne najmladšie kategórie budú mať upravenú trať, tí starší si už vyskúšajú veľký okruh. Podmienkou je prísť sa zaregistrovať a vyzdvihnúť štartovné číslo v centre ŠPP na Čajkovského 55, v nedeľu 13.10 medzi 8.00 a 9.00 hodinou. Vítaní sú nielen žiaci základných škôl, ale všetci, čo majú radi šport,“ priblížil podujatie Bohuslav Kujovič, tréner CK Olympik Trnava a riaditeľ pretekov.

Harmonogram štartov:
9.15 – 10.00     kategórie detí ZŠ a hobby pretekárov (presné štarty určia rozhodcovia počtu prihlásených)
10.00        mladší žiaci          10.01        žiačky
10.30        starší žiaci            10.31        kadetky
11.15        kadeti                    11.17        masters
12.30        juniori
13.30        juniorky + ženy
14.30        muži Elite, U23
 


 

TS CK Olympik
Foto: Ján Melicher

Lokalita

GPS:
N 48.37018248291642 / E 17.567048373388616

8.10.2019 13:04

Komentárov: 0