Štyri veci, ktoré potrebuje prechladnutý nos

Neviete sa zbaviť nádchy? Siahnite po štyroch veciach, ktoré vás v chladnom počasí zachránia.

08.10.2019 06:00
naparovanie
Neviete, aká účinná môže byť horúca para, kým sa o tom nepresvedčíte na vlastnej koži.
debata (2)

Dôvody, prečo sa neviete zbaviť prechladnutia:

Nemáte zázvor
Zázvor je plný vitamínu C, horčíka, vápnika, železa, fosforu, draslíka a sodíka. Aby sme z neho získali čo najviac éterických olejov, mali by sme ho krájať na čo najmenšie kúsky. Ak chcete čaj či zázvorovú vodu, najvhodnejšie je postrúhať ho.

Nenaparujete sa
Neviete, aká účinná môže byť horúca para, kým sa o tom nepresvedčíte na vlastnej koži. Či už s morskou soľou, éterickými olejmi alebo harmančekovým čajom – vdychovanie uvoľňuje nos a má antiseptický účinok na všetky vírusy a baktérie vo vašich dýchacích cestách. K príjemným vedľajším účinkom patrí fakt, že naparovanie čistí póry a hoci máte právu nádchu a necítite sa príliš sexi, aspoň budete mať čistú pokožku.

Nepoužívate nosovú sprchu
Možno to vyzerá smiešne, aj to je smiešne, ale skutočne efektívne. Nosová sprcha vypláchne z nosa všetko nežiadúce a pomôže pri opuchnutých slizniciach. Bude sa vám ľahšie dýchať. Nosová sprcha slúži aj ako preventívne ošetrenie pred prechladnutím.

Nekúpete sa
Keď máte horúčku, horúcemu kúpeľu sa radšej vyhnite. Pri miernych symptómoch nádchy si však vaňu napustiť môžete. Teplo totiž zvyšuje cirkuláciu pokožky a svalov, dôležité sú správne prísady. Obzvlášť vhodné sú pri prechladnutí éterické oleje alebo morská soľ.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vírus #zázvor #nádcha #kúpeľ #harmanček #nosová sprcha