5 chýb v starostlivosti o pleť

6
Pexels

Pozeráte sa do zrkadla a rozmýšľate nad tým, že by vaša pleť mala vyzerať lepšie ako vyzerá? Začínate pochybovať o pleťovej kozmetike, ktorú používate, o strave a možno aj o genetike? Je viac než isté, že nie ste sami.

Treba si uvedomiť, že sú veci, ktoré môžu vašej pokožke prospieť a samozrejme sú aj také, ktoré jej neprospievajú. Ak je vaším cieľom zdravo vyzerajúca pleť, no nedosahujete žiadne výsledky, tu je 5 možných dôvodov prečo je tomu tak.

Pexels
  1. Milujete nezdravé jedlo

    Zdravo vyzerajúca pokožka úzko súvisí so zdravým spôsobom stravovania. Ak ale budete jesť veľa nezdravého jedla, je pravdepodobné, že vaša pokožka nebude vyzerať najlepšie. Na druhej strane, ak budete jesť zdravú výživnú stravu, môžete tak vašej pokožke pomôcť k zdravému a mladistvému vzhľadu.

    Ak teda nie ste spokojní so stavom svojej pokožky, prehodnoťte svoj spôsob stravovania. Zaraďte do svojho jedálnička viac čerstvého ovocia a zeleniny a vyhýbajte sa vyprážaným a spracovaným potravinám ako aj sladkostiam. Sami dobre viete, že príliš veľa mastného a sladkého jedla nie je dobré pre vaše telo. A určite neprospievajú ani vašej pleti.
  2. Myslíte si, že ste si dokonale vyčistili pleť
    Čistíte si ju každé ráno a každý večer, no pravdepodobne neodvádzate až tak dobrú prácu, ako si myslíte. Ponáhľate sa pri čistení pleti? Naozaj si napeníte celú tvár a poriadne ju opláchnete? Najmä ak ide o líčenie, možno vás prekvapí, koľko ho ostalo na vašej pokožke aj po jeho očistení. Stačí si osušiť tvár čistým bielym uterákom. Ak na ňom ešte stále vidíte stopy make-upu, rúžu alebo maskary, viete, kde je pes zakopaný.

Nosíte vodeodolný make-up? Možno budete musieť investovať do kvalitného odstraňovača make-upu, aby ste sa ubezpečili, že odstránite všetok make-up predtým, ako si ľahnete večer do postele. Niektoré make-upy sú navrhnuté tak, aby vydržali celý deň, čo znamená, že je ich veľmi ťažké zmyť. Tu sa vyžaduje skutočná dôslednosť pri čistení a radšej si dajte na čas. Vaša pleť vám za to poďakuje.

3. Zbadáte vyrážku a idete sa z nej zblázniť
Každý trpí občasnou vyrážkou alebo inou nedokonalosťou pleti. Avšak to, čo s ňou robíme, môže zmeniť náš celkový vzhľad. Je dôležité postarať sa iba o konkrétne miesto a nie celú vašu tvár.

Produkty vyvinuté na ošetrenie nedokonalostí môžu byť trochu drsnejšie a môžu mať za následok vysušujúcu pokožku, takže by ste ich mali používať len na oblasť nedokonalosti, ktorá potrebuje ošetrenie. Ak začnete používať krémy proti akné na celú tvár, riskujete narušenie prirodzenej rovnováhy pokožky.

To by mohlo spôsobiť, že vaša pokožka bude tvoriť prebytočný olej, čo povedie k upchatiu pórov a ďalším vadám. Preto ošetrujte len nedokonalosti, aby vaša pokožka vyzerala čo najlepšie.

4. Peeling aplikujete príliš často alebo nedostatočne veľa
Aj príliš veľa dobrého môže mať nepriaznivé účinky. Nadmerný peeling vašej pokožky by mohol narušiť ochrannú bariéru pleti, ktorá udržiava jej vlhkosť a je nevyhnutná pre zachovanie mladistvého vzhľadu pokožky. Na druhej strane sú ľudia, ktorí peeling využívajú málo. Keď necháte odumreté kožné bunky hromadiť, pravdepodobne máte pleť, ktorá vyzerá matne a fádne. Takisto kvôli tejto bariére pokožky vaše výrobky pre starostlivosť o pleť nemusia byť schopné účinne vykonávať svoju prácu. Každý by mal aplikovať peeling 1- až 2-krát týždenne, v závislosti od typu pleti. V tomto ohľade je teda dobré to s peelingom nepreháňať a ani na to nezabúdať. Ak sa z toho stane váš týždenný rituál, určite to pocítite aj na vašej pleti.

5. Nepoužívate kozmetické produkty v správnom poradí
Každý režim starostlivosti o pleť má kroky, ktoré by sa mali dodržiavať, aby sa zabezpečili najlepšie výsledky. Je dôležité riadiť sa uvedenými pokynmi na kozmetických produktoch a aplikovať ich v odporúčanom poradí.

Čistenie je prvým a najzásadnejším krokom v celom procese starostlivosti o pleť, po ňom nasleduje pleťový toner, sérum a hydratačný krém. Ak toto poradie nedodržíte, vystavujete sa riziku, že aplikované produkty nebudú mať vôbec žiadny efekt na vašu pokožku.

Napríklad sérum má schopnosť preniknúť hlbšie do pokožky ako hydratačné krémy, preto sa musí aplikovať ako prvé. Ak použijete sérum po hydratačnom kréme, nebude schopné účinne preniknúť do pokožky a urobiť čo má.

Keď sa nabudúce pozriete do zrkadla a nebudete spokojní s tým, čo vidíte, nezabudnite na týchto päť jednoduchých krokov. Vyskúšajte ich a zistite, či si všimnete zmenu. Vaša pokožka potrebuje, aby ste sa o ňu starali, aby sa ona mohla naďalej starať o vás. Majte na pamäti, že najzdravšia pokožka je vždy najkrajšia

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.