Európska únia vytvára digitálnu platformu na boj proti dezinformáciám

NETKY.SK • 7 Október 2019, 16:43 • 2 min
Európska únia vytvára digitálnu platformu na boj proti dezinformáciám

BRUSEL - Európska komisia (EK) zverejnila v pondelok výzvu na predloženie ponúk na vytvorenie digitálnej platformy, ktorá by mala pomáhať v boji proti dezinformáciám.

slovakia

left justify in out

Takzvané Európske observatórium digitálnych médií (EDMO) by slúžilo pre tých, čo si potrebujú overovať fakty, pre akademických a výskumných pracovníkov. Malo by tiež zabezpečovať prepojenie s mediálnymi organizáciami a poskytovať podporu pre tvorcov politík.

 

Výzva EK na predloženie verejných ponúk do výšky 2,5 milióna eur je prvým krokom k vytvoreniu európskeho centra na boj proti dezinformáciám v online prostredí. Verejná súťaž potrvá do 16. decembra 2019.

 

img

 

Nová platforma poskytne odborníkom v oblasti médií, učiteľom a občanom informácie a materiály zamerané na zvyšovanie informovanosti a odolnosti voči dezinformáciám na internete, a tiež podporu kampaní v oblasti mediálnej gramotnosti.

Vytvorenie takéhoto strediska je súčasťou akčného plánu eurokomisie na boj proti dezinformáciám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona