Zo zápisníka mestskej polície – 40. týždeň

7. 10. 2019

V prvom októbrovom týždni riešila Mestská polícia Trenčín 472 udalostí. Vyberáme niektoré z nich.

Kamerový systém mestskej polície zachytil, ako sa neznámy mladý muž na Mierovom námestí vymočil do fontány. Boli pri tom i ďalší traja mladíci, pričom dvaja z nich si to zaznamenávali na mobilné telefóny. Vyslané hliadky mestskej polície osoby stotožnili a doriešili blokovou pokutou.

Aj ďalší prípad odhalili kamery. Na Matúšovej ulici nad prevádzkou Fatima zaznamenali ohňostroj – pri hradnej vodnej nádrži. Mestskí policajti sa skontaktovali so zodpovednou osobou, ktorú poučili o zákaze používania pyrotechniky na území mesta. Vec doriešili v zmysle zákona.

Počas hliadkovej činnosti oslovili mestských policajtov obyvatelia Sihote s tým, že niekto vysypal do kontajnera na komunálny odpad stavebnú suť. Šlo o starý betón spod obkladu v objeme cca 80 kg. Mestským policajtom sa podarilo zistiť pôvodcu odpadu. Priznal sa, že do kontajnera vysypal tri vedrá stavebného odpadu. Prisľúbil, že odpad z kontajnera odstráni a odvezie na zberný dvor. Neskôr, dodatočne, predložil potvrdenie o legálnom zlikvidovaní odpadu. I tak však musel, v tomto prípade a za daných okolností, zaplatiť pokutu 10 eur.

Na bezplatné tel. číslo 159 nahlásil návštevník terasy v centre mesta podozrivé osoby, ktoré odhodili pred prevádzkou hodnotný bicykel a utiekli. Oznamovateľ bicykel vzal a počkal na vyslanú hliadku mestskej polície, ktorej ho odovzdal do úschovy. Nasledujúci deň prišiel do budovy mestskej polície pán, ktorý hľadal svoj bicykel. Vraj si ho oprel neuzamknutý o budovu mestského úradu a niekto mu ho odtiaľ vzal. Po predložení dokladov o bicykli, bolo jasné, že ide o bicykel, ktorý bol v úschove u mestských policajtov.

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!