Ostatné veľkopodniky zamestnaneckej privatizácie už medzitým prebrali zahraničné spoločnosti či domáce investičné skupiny. Top manažéri Chemosvitu pritom podnik zameraný na výroby obalových i elektrotechnických fólií, ako i syntetických vlákien stále držia v slušnej kondícii. Veď pod Tatrami ešte aj dnes dáva prácu 2 300 ľuďom a dosahuje celkové tržby 220 miliónov eur. Darí sa im to aj vďaka neustálemu investovaniu.

Práve za posledné tri roky vložil Chemosvit výrazné investičné injekcie do svojej najväčšej výroby. Do potlače obalových fólií na potraviny či hygienické potreby, ktorá skupine ročne prináša zhruba sto miliónov eur, vložili vlastníci Chemosvitu od predminulého roku už 15 miliónov eur.

S ofsetom aj na fólie

Biznis s potlačou obalových fólií pritom v skupine spravuje jej dcéra Chemosvit Folie. So svojimi produktmi nie je dominantná iba na slovenskom trhu, množstvo obalov vyváža aj do iných európskych krajín. Na tuzemskom trhu zostáva iba pätina produkcie Chemosvitu Folie. Slovenská firma sa o európske trhy pasuje s najväčšími globálnymi koncernami.

V posledných troch rokoch zabojoval podnik o svoju konkurencieschopnosť na európskom obalovom trhu hlavne tak, že v nových priestoroch výrazne

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa