Aj preto je záujem o účasť na veľtrhoch v tejto krajine čoraz väčší. Nemecko totiž ponúka široké spektrum veľtrhov, výstav, kongresov a podujatí pre odbornú aj širokú verejnosť vo všetkých odvetviach hospodárstva. Mnohí slovenskí výrobcovia sa skôr zúčastňujú na veľtrhoch v Nemecku ako na Slovensku, čo platí aj o návštevníkoch – v roku 2018 ich prišlo na odborné veľtrhy v Nemecku viac ako 15-tisíc. A prezentovalo sa tam 333 slovenských vystavovateľov.

Slovenskí vystavovatelia a návštevníci majú možnosť využiť bezplatnú organizačnú podporu pri plánovaní a realizácii účasti na zastupovaných veľtrhoch v Nemecku. Záujemcovia môžu získať okrem informácií k veľtrhom a sprievodným podujatiam aj vstupenky buď zadarmo, alebo za zvýhodnenú cenu.

TREND informovala Adriana Petesová, ktorá zastupuje Berlínske veľtrhy v SR – v rámci služieb Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (SNOPK), ktorá je oficiálnym zastúpením pre Berlínske veľtrhy a Norimberské veľtrhy.

Najdôležitejšie výstaviská

Spoločnosť Berlínske veľtrhy (Messe Berlin) je jedným z najvýznamnejších svetových organizátorov medzinárodných veľtrhov, výstav a kongresov. Svojím medzinárodným programom s vyše 120 vlastnými a hosťujúcimi veľtrhmi sú Berlínske veľtrhy, podľa celkovej halovej výstavnej plochy 170-tisíc m2 (41 hál) a 100-tisíc m2 exteriérovej plochy, šiestou najväčšou veľtrhovou spoločnosťou v Nemecku a podľa obratu (347 mil. eur) sa radia medzi najväčšie veľtrhové spoločnosti sveta.

Mnohí slovenskí výrobcovia sa skôr zúčastňujú na veľtrhoch v Nemecku ako na Slovensku, čo platí aj o návštevníkoch

Norimberské veľtrhy

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa