Na pohon bude slúžiť ten istý motor, ktorý poháňa vrcholné TT-čko. Je ním radový päťvalcový benzínový motor s objemom 2,5 litra. Ten produkuje až 294 kW (400 k) a nemenej zaujímavých 480 Nm. To všetko vo veľkosti napríklad BMW X1 a X2.

S takým výkonom dokáže ako SUV, tak Sportback zrýchliť na stovku za veľmi zaujímavých 4,8 sekundy. Štandardne má maximálnu rýchlosť obmedzenú na 250 kilometrov za hodinu. V príplatkovej výbave bude balík posúvajúci tento limit na 280 kilometrov za hodinu.

Motor je použitím hliníkového kľukového hriadeľa ľahší o 18 kilogramov. Ak by sa zvuk štandardnej verzie RS Q3 zdal málo mohutný, tak môže sériové potrubie nahradiť systém RS Sport s iným vyladením. Vizuálne je tento systém odlíšený čiernymi koncovkami výfuku.

Audi RS Q3 - výkon sa dostal na 400 koní Zdroj: Audi

Oproti bežným Q3 je RS o 10 milimetrov bližšie k zemi. Bude mať v základnej výbave aj adaptívne tlmiče a väčšie brzdy so šesťpiestikovými strmeňmi vpredu. V príplatkovej výbave bude figurovať aj keramická brzdová sústava.

Sériovo RS Q3 stojí na diskoch s priemerom 20 palcov, avšak za príplatok môže mať až 21-palcové. Vizuálne zmeny predvádza agresívny balík exteriérových doplnkov. Exluzívne pre tento model Audi ponúkne farbu Kyalami Green.

Audi RS Q3 Sportback - bude mať radový päťvalec Zdroj: Audi