Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

05. októbra 2019

Medvedev: Rusko podporuje Madura ako legitímneho prezidenta Venezuely



Venezuelský prezident Nicolás Maduro.



Zdieľať
Venezuelský prezident Nicolás Maduro. Foto: TASR/AP
Havana 5. októbra (TASR) - Rusko v piatok podporilo Nicolasa Madura ako legitímneho prezidenta Venezuely a obvinilo Spojené štáty zo snahy destabilizovať vlády s odlišnými záujmami ako majú ony, uviedla agentúra DPA.


"Venezuela má len jedného zvoleného prezident a tým je Nicolas Maduro," uviedol ruský premiér Dmitrij Medvedev počas návštevy Kuby.

Rusko je jedným z mála zostávajúcich kľúčových spojencov Madura, zatiaľ čo mnohé európske a latinskoamerické krajiny uznali vodcu opozície Juana Guaidóa ako dočasného prezidenta Venezuely.

"Iba Venezuelčania sami môžu prekonať svoje nezhody prostredníctvom dialógu," povedal Medvedev na Havanskej univerzite, kde mu bol udelený čestný doktorát.

Medvedev obvinil USA zo snáh meniť vlády, zo zasahovania "v ktorejkoľvek krajine" a z investovania peňazí do destabilizácie politických systémov. "Nechcú počúvať žiadnu kritiku," dodal.

Na začiatku svojej návštevy Medvedev zdôraznil dobré vzťahy Ruska s Kubou v čase, keď administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa zvýšila tlak na ostrovnú krajinu kvôli jej podpore Madura.

Venezuela čelí hlbokej politickej a hospodárskej kríze. Maduro sa snaží odraziť pokusy opozície zbaviť ho postu, zatiaľ čo milióny ľudí utiekli z Venezuely kvôli hyperinflácii a nedostatku tovaru do susedných krajín.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
V Iráne zadržiavaný pár austrálskych blogerov bol prepustený
<< predchádzajúci článok
Na Nominačnom kongrese SaS budú schvaľovať podobu kandidačnej listiny