Motorizmus

Hyundai zverejnil slovenské ceny modelov KONA Hybrid a IONIQ Electric

V prvý deň konania nitrianskeho autosalónu, vo štvrtok 3.10.2019, zverejnil Hyundai počas tlačovej konferencie cenníky dvoch svojich výstavných noviniek.

Tými sú mestské SUV KONA s hybridným pohonom, ktoré dopĺňa modelový rad KONA vybavený benzínovým, naftovým a čisto elektrickým pohonom, a vynovený čisto elektrický model IONIQ.

Úsporná KONA Hybrid už za 23 490 €
KONA Hybrid je kombináciou benzínového štvorvalca 1,6 GDI s výkonom 77 kW (105 k) a elektromotora s výkonom 32 kW (43,5 k). Vďaka tomu dosahuje vozidlo nielen slušnú dynamiku jazdy, ale aj úspornosť v spotrebe. KONA Hybrid je v ponuke v dvoch stupňoch výbavy.

Vo výbave FAMILY má zákazník k dispozícii 6-stupňovú dvojspojkovú automatickú prevodovku DCT, 16-palcové zliatinové disky kolies, LED denné svetlá či bezpríplatkový lak Galactic Grey. O bezpečnosť sa stará šestica airbagov aj systém na automatické udržanie vozidla v jazdnom pruhu (LKA). Komfort vodičovi a posádke poskytne vyhrievanie volantu a predných sedadiel, automatická klimatizácia, tempomat s obmedzovačom rýchlosti, predné a zadné parkovacie senzory a zadná parkovacia kamera. Zážitok z jazdy umocní multimediálny systém so 7-palcovým farebným displejom s podporou služieb Apple CarPlay/Android Auto. Takto vybavené vozidlo stojí po odpočítaní akciového bonusu 23 490 EUR s DPH.

Druhý stupeň výbavy, STYLE, prináša navyše až 18-palcové disky, predné Bi-LED svetlomety, zadné LED svetlá a automatické prepínanie diaľkových svetiel (HBA). Bezpečnosť je posilnená o systém autonómneho núdzového brzdenia FCA s ochranou chodcov a cyklistov, asistent sledovania dopravných značiek a systém na udržanie vozidla v jazdnom pruhu so sledovaním vozidla pred sebou. Prístrojová doska Supervision je vybavená 4,2-palcovým farebným displejom, nechýba ani head-up displej, bezdrôtové nabíjanie mobilu, adaptívny tempomat s funkciou „auto stop a štart“ a tzv. Smart Pack, ktorý obsahuje inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom, imobilizér a alarm. Multimediálne centrum reprezentuje až 10,25-palcový displej s integrovanou navigáciou, osem reproduktorov a prémiový audiosystém KRELL. Cena KONA Hybrid vo výbave STYLE je po uplatnení akciového bonusu 25 990 EUR s DPH.

Zákazník má možnosť za príplatok získať aj panoramatické strešné okno (1 000 €), metalický lak (590 €), Techno Pack so systémom monitorovania mŕtveho uhla, systémom na upozornenie na vozidlá blížiace sa zboku pri cúvaní a elektricky sklopne vonkajšie spätné zrkadlá (600 €). Viac štýlu dodá novej KONA Hybrid aj strecha lakovaná v jednej z troch farieb (500 €), čalúnenie sedadiel a lakťovej opierky, interiérové prvky a bezpečnostné pásy vo farbe Lime alebo Red (700 €) a tiež Premium Pack s elektricky nastaviteľnými prednými sedadlami, koženým čalúnením sedadiel a odventilovanými prednými sedadlami (1 500 €).

Elektrický IONIQ už za 35 990 €
Nový IONIQ BEV prináša okrem dizajnových zmien a bohatšiemu balíku bezpečnostných systémov najmä väčšiu batériu (38,3 kWh) a dojazd až do 311 km. Podobne ako KONA Hybrid, aj elektrický IONIQ je k dispozícii v dvoch výbavách.

Výbava ELECTRIC obsahuje redukčnú prevodovku s elektronickým ovládaním „Shift by Wire“, ohrev batérií pri nízkych teplotách, rekuperačný systém s nastavením intenzity rekuperácie pri brzdení. Vozidlo jazdí na 16-palcových kolesách s LED denným svietením a zadnými kombinovanými LED svetlami. Bez príplatku je k dispozícii pastelový lak Polar White. O bezpečnosť sa stará ABS, ESC a asistent rozjazdu do kopca HAC, systém na privolanie pomoci v núdzi E-call, automatické prepínanie diaľkových svetiel, systém autonómneho núdzového brzdenia FCA s ochranou chodcov a cyklistov, automatické udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu či systém na sledovanie únavy vodiča. Nechýba ani zadná parkovacia kamera. Na pohodlí pridá vyhrievanie volantu a predných sedadiel, solárne tónované sklá, elektricky ovládané a vyhrievané vonkajšie zrkadlá, automatická klimatizácia, tempomat, dažďový a svetelný senzor, zadné parkovacie senzory a inteligentný kľúč, imobilizér a alarm. O zábavu sa postará rádio s 8-palcovým farebným LCD s podporou služieb Apple CarPlay/Android Auto. Na batériu poskytuje výrobca záruku na 8 rokov, resp. 200 000 km. IONIQ vo výbave ELECTRIC stojí 35 990 EUR s DPH. V prípade avizovanej štátnej dotácie by koncová cena pre zákazníka mala byť 27 990 EUR s DPH.

ELECTRIC+, druhý stupeň výbavy modelu IONIQ, prináša v porovnaní s balíkom ELECTRIC navyše predné Bi-LED svetlomety, chrómové exteriérové doplnky, Safety Pack so systémom monitorovania mŕtveho uhla BCW a systém upozorňujúci na vozidlá blížiace sa zboku pri cúvaní, asistent sledovania dopravných značiek, systém na udržanie vozidla v jazdnom pruhu so sledovaním vozidla pred sebou LFA, ambientné osvetlenie interiéru, kovové pedále, elektricky sklopné predné zrkadlá, bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu, adaptívny tempomat s funkciou „auto stop a štart“ aj vyhrievanie zadných sedadiel. Stredovému panelu dominuje 10,25-palcový LCD s integrovanou navigáciou, správnu zvukovú kulisu zabezpečí prémiový audiosystém INFINITY s externým zosilňovačom a osem reproduktorov. Takto vybavený elektrický IONIQ stojí po odrátaní akciového bonusu 38 990 EUR s DPH. Avizovaná štátna dotácia na podporu elektromobility by cena vozidla mala znížiť o ďalších 8 000 EUR.

Za príplatok je možné IONIQ BEV dovybaviť už len strešným oknom (1 000 €), metalickým lakom (590 €) a Premium Packom s koženým čalúnením sedadiel, prednými ventilovanými sedadlami, elektricky nastaviteľným sedadlom vodiča s pamäťou a zatmavenými sklami zadných okien (1 500 €).

Záruka 5 rokov bez obmedzenia kilometrov
Na obe novinky, hybridnú KONU aj elektrický IONIQ, poskytuje Hyundai už tradične jedinečnú záruku 5 rokov bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov. Viac informácií o vozidlách ako aj možnosť objednať sa na nezáväznú testovaciu jazdu nájdete na www.hyundai.sk.

Prečítajte si aj

Back to top button