Motorizmus

Na autosalóne v Nitre predstaví 202 vystavovateľov 30 značiek vozidiel

Celkovo 202 vystavovateľov sa predstaví na tohtoročnom Autosalóne Autoshow Nitra, ktorý sa vo štvrtok (3. 10.) začne na nitrianskom výstavisku. Vystavovatelia predstavia 30 automobilových značiek s 35 novinkami, výstavné premiéry, súťaže, tuningové autá i veterány.

„Autosalón prináša aj značky, ktoré nadšenci nevideli ani na veľtrhu vo Frankfurte. V Nitre sa predstavia Nissan, Mazda, Mitsubishi, Suzuki, Volvo, Jeep, Renault, Dacia, a taktiež francúzska časť PSA, značky Peugeot a Citroën,“ informoval Martin Lužbeťák z národného výstaviska Agrokomplex, š. p.

Návštevníci budú mať možnosť vidieť výstavné premiéry vozidiel Mercedes-Benz GLB, Land Rover Defender, Renault Clio, Škoda Kamiq, Citigoe iV a Superb iV, BMW X7, Kia XCeed, Hyundai Kona Hybrid a Ioniq Electric, Ford Ranger, Mitsubishi ASX. Výstava potrvá do 6. októbra.

Automobilovú show zabezpečia najlepší slovenskí drifteri a stuntrideri v rámci akcie Mototv show. Viac ako 100 tuningových kúskov bude pútať pohľady na Tuning Show. Okrem tradičných car wash, vystúpení rapperov, fotopáuz s hosteskami a rôznych súťaží, okorení celú akciu zraz automobilových nadšencov a slovenské finále Cars Fan Cup. Návštevníkom výstavy sa predstavia Ozbrojené sily SR s prehliadkou vojenskej techniky, bojového vozidla 8×8 a slávnostným programom. Nemôže chýbať ani prezentácia hasičského a záchranného zboru SR vo vyslobodzovaní z havarovaných áut.

Záujemcovia sa môžu tešiť na historické vozidlá a motocykle. Zaujímavosťou bude vozidlo Velorex prezývané „hadrák“, ktoré si zahralo vo filme eŠtéBák. Citroën pri príležitosti 100. výročia predstaví expozíciu s ikonickými modelmi 2CV, DS a Mehari. Kolorit výstavy doplní exhibičná jazda Citroën „kačíc“.

Prečítajte si aj

Back to top button