Pri výbere sedačky treba brať do úvahy tieto 3 kritériá

Vaša nová sedačka musí byť absolútne dokonalá, pretože novú si pravdepodobne tak skoro kupovať nebudete. Zvážte preto, či poskytne dostatok miesta na sedenie všetkým rodinným členom, či má byť nielen imidžová, ale aj praktická, a koľko času chcete venovať jej údržbe.

Aký tvar bude mať vaša sedačka do obývačky

Tak toto je dilema, ktorú rieši každá domácnosť. Výhodu majú tí, čo vlastnia veľké obývačky, pretože nie je problém voliť sedaciu súpravu 3+1+1 alebo veľkú sedačku v tvare U. No potom sú tu miestnosti, ktoré veľa nábytku neznesú, a tam sa už treba uskromniť. To ale neznamená, že vaša nová sedačka do obývačky musí byť malá a nebudete mať kam usadiť ani hostí. Kvalitná sedačka sa prispôsobí okolnostiam.

Ak zvolíte sedačku v tvare L alebo väčšiu trojmiestnu sedačku, problém je vyriešený! Nedostatok miest na sedenie sa predsa vždy dá vyriešiť štýlovými taburetmi, ktoré sa dajú využiť ako stoličky, ale aj namiesto konferenčného stolíka. Podľa toho, či bude sedačka situovaná k stene alebo do stredu miestnosti (teda bude viditeľná zo všetkých strán), si ešte musíte všímať, či je čalúnená aj zozadu.

Kvalitná sedačka sa ľahko udržiava

Vaša nová sedačka by nemala ohúriť len svojou farbou, príp. vzorom. Áno, kvetiny, káro či pásiky sú veľmi moderné, ale čo z takej sedačky, na ktorej po pár dňoch používania svietia zvieracia srsť či škvrny od jedla. Sedačky do obývačky čalúnené látkou vám teda odporúčame vyberať tak, aby sa vám materiál dal dobre čistiť a nezničil sa ani pri pravidelnom umývaní. Moderné látkové poťahy na sedačky sú vyrábané z materiálov, ktoré dokonca nečistoty odpudzujú.

Ovplyvniť vás môže aj stupeň opotrebenia jednotlivých materiálov, preto čím väčšie číslo Martindale otáčok, tým kvalitnejšia sedačka. Možnosť číslo dva je zvoliť si elegantnú koženú sedačku. Tú stačí v prípade znečistenia len poutierať vlhkou handričkou a z času na čas jej dopriať wellness kúru využitím prípravkov na kožené sedačky.

Sedačka do obývačky 3 v 1

Môžete mať sedačku, ktorú využijete iba ako sedačku. Alebo sa rozhodnete pre univerzálnu sedačku do obývačky, ktorá cez deň plní funkciu kvalitnej sedačky a v noci sa mení na pohodlné lôžko. Áno, i toto kritérium treba zohľadniť pri výbere vhodnej sedačky. Občas sa zíde lôžko na spanie navyše, ale zíde sa aj v prípade, že si nemôžete dovoliť vlastniť aj sedačku, aj posteľ, pretože vám to rozloha bytu nedovoľuje.

Rozkladacie sedačky zvyčajne obsahujú aj praktický úložný priestor, teda vyriešia otázku, čo cez deň s perinami. Vydržia rozkladacie sedačky automaticky menej ako tie, ktoré túto možnosť neposkytujú? Nuž, všetko závisí od výrobcu nábytku. Ak je sedačka kvalitná, zvládne i každodenné rozkladanie.


Jak bude reklama vypadat?
-
Chcete tu reklamu len za 50 CZK?
Zobrazit formulář pro nákup