Vykúrte svoj domov krbovými pecami Tulikivi

Krbové pece či kachle predstavujú akýsi návrat do minulosti, no to sa rozhodne netýka dizajnu a výkonnosti výhrevných telies. Ak si prajete doma z času na čas vykúzliť čarovnú atmosféru pri blikajúcom ohni alebo vlastníte chatku, v ktorej sa zdržiavate počas víkendov, sú krbové pece Tulikivi tou správnou voľbou.

Obľúbenosť krbových pecí rastie

Často práve pre romantiku pri peci sa mnohí rozhodnú pre bývanie v dome či kúpu víkendového domčeka. Ani sa im nehodno čudovať. Teplo krbových pecí sa nedá ani porovnávať s teplom sálajúcim z radiátora či z podlahy. Ide totiž aj o akýsi rituál. Sadám si na sedačku, no predtým naložím do pece, aby mi bolo príjemne teplo. A potom sa už môžem pozerať na divadlo, ktoré sa rozohrá za dvierkami krbovej pece. O pár minút cítim, ako ma opúšťajú všetky zlé myšlienky, a som tu len pre tento moment… Krbové pece či kachle sú jednoznačne aj dizajnovým prvkom domácnosti či chaty. Stačí si zvoliť štýl pece (rustikálny, moderný s rohovým alebo obojstranným ohniskom) a tá už si s atmosférou bývania poradí. Zistíte to aj sami, keď sa členovia rodiny aj bez vyzvania zídu pri spoločnom ohni.

Mastencové krbové pece vykúria priestor okamžite

Vykurovanie drevom je ekologické, keďže ide o obnoviteľný prírodný zdroj, ale aj ekonomické, pretože sa výrazne znížia vaše náklady na energie. Prečo sa však rozhodnúť pre krbové pece/kachle Tulikivi? Ich výhodou je, že užza krátky čas sa vám postarajú o dokonalé rozkúrenie miestnosti. Vďačíme za to modernému vnútru pece, ktoré vypudzuje príjemné sálavé teplo. Krbová vložka kachieľ Tulikivi je obložená prírodným mastencom a ten vynikajúco transportuje teplo do okolia. Výkon takýchto krbových pecí alebo kachlí je vyšší ako v prípade akumulačných pecí, preto môže byť vaša obývačka alebo chata vykúrená skutočne rýchlo. Na príležitostné vykurovanie, pri ktorom teplo nepotrebujete v priestore udržiavať dlho, sú mastencové krbové pece/kachle Tulikivi ako stvorené. Nižšia akumulačná schopnosť nech vás neodradí pred tým, aby ste si vychutnali to pravé teplo domova.

Krbové kachle na tom správnom mieste

Kam umiestniť krbové kachle/pec, aby bol efekt dokonalý? Určite niekam, aby ste mali na ne dobrý výhľad, a zároveň by sa mohlo teplo šíriť rovnomerne do priestoru. Aktuálne je preto najčastejší dopyt po obojstranných krbových vložkách, ktoré zabezpečia teplo v dvoch izbách súčasne, alebo aj rohové krbové vložky ideálne v prípade, že krbové kachle či krbovú pec umiestňujete do otvorených priestorov, napr. obývačky spojenej s kuchyňou. Ostávať pri tom nemusíte len pri hranatých tvaroch pecí. Keďže mastenec je veľmi dobre tvarovateľný, zaoblenými krbovými pecami Tulikivi zaiste vzbudíte pozornosť.