Sociálne siete

Pozor na fejk facebook stránky SWAA.cz, súťaže a nejasnú doménu

Pozor na fejk facebook stránky SWAA.cz, súťaže a nejasnú doménu
2 (40%) 2 hlas[ov]

Podvodná stránka na Facebooku s názvom SWAA.cz (na adrese LINK1) je jeden poriadne veľký nezmysel. Upozorňujeme pred ňou, keďže sama nesie názov českej internetovej domény, ktorá ani len nie je v prevádzke. Podvodník stojaci za výmyslom Facebook stránky len zámerne použil názov zrejme nikdy nefungujúcej stránky len preto, aby navodil dojem, že existuje aj niečo mimo Facebook. Aj to je pritom finta, ako docieliť zvýšenie dôvery v ľuďoch. Stránky SWAA.cz však reálne neponúknu nič. Len viacero podvodných súťaží, na ktoré smerujú, alebo ich sami organizujú. K tomu s anásledne viaže viacero bodov nižšie, ktoré sú použité ako totožné s inými podvodnými stránkami, ktorým sa dnes súčasne venujeme a s ktorými je táto Facebook stránka spojená.

SWAA cz falošné stránky na facebooku

inzercia:

Problémy na Facebook stránkach SWAA.cz

  • Stránky vznikli len 8. augusta 2019 a už majú viac ako 14 000 fanúšikov. Prečo? Namotali ich falošné súťaže o neexistujúce ceny.
  • Organizované súťaže prikazujú viralitu manipulujúce prvky ako zdieľanie a klik
  • Obrázky sú neoriginálne, ale stiahnuté z internetu
  • Obsah je často s nezmyselnými chybami v českej gramtike, čo dokazuje, že za vecou naozaj nestojí žiadna agentúra, ktorá vie čo robí. Tu za tým stojí niekto, komu je jedno v akej kvalite obsah vychádza.
  • Podozrivé je aj zadanie názvu tejto podvodnej stránky, ktorá používa tvar českej domény, ktorá ani len neexistuje.
  • Takzvaný organizátor súťaže nedisponuje žiadnou cenou a zrejme ani nemá žiadneho dodávateľa. Zdroj obrázkov Google Images nie je zdroj ceny samotnej.
  • Stránka sa snaží maskovať a zmiasť. Vytvára dojem, že k nej patrí portál https://www.luxury-interiors.org, no ide len o chabý pokus uviesť zaujímavý odkaz… ešte k tomu z českých stránok na stránky z južného Francúzska.
  • Stránka sa momentálne snaží vyzerať ako priateľská stránka plná zaujímavostí a faktov. Reálne smeruje na pochybné stránky a z nich ďalej. Úžasná zbytočnosť, jedine ak pre zárobok na reklame.
  • Páchateľ neuvádza podmienky, štatút a organizátora súťaže v tých súťažiach, ktoré organizoval v minulosti.
  • Chýba kontaktný údaj na organizátora – usporiadateľa. Nejasný je cieľ súťaže a podmienky využitia následne údajov o výhercovi, vymedzenie pojmov a vymedzenie priestoru a spôsobu použitia mena výhercu. Chýba čokoľvek, čo sa viaže k súpisu práv a povinností organizátora a výhercu. Chýba čokoľvek, čo by vôbec dokazovalo, že ide o skutočnú súťaž. Zatiaľ je to len prasprostý fejk. Žiaľ rovnaký popis dnes platí na niekoľko stránok súčasne. Všetko, čo stránky uvádzajú, mimo obrovské množstvo nekvalitného obsahu a podivných smerovaní so záujmom zarobiť, alebo návštevníka oklamať, je podozrivé.

SWAA cz falošné stránky na facebooku

Snímka z organizovanej súťaže z augusta dokazuje, že sa stránke darí získavať práve takýmto podvodom ľahko nové a nové obete. Samozrejme, všetky dôkazy o nejakých súťažiach veľmi rýchlo maže, takže momentálne nenájdete vôbec nič. Snímku nám zaslala Mária. Už nemysliteľné, v akom stave sú všetky súčasné podvodné stránky lákajúce ľudí do rôznych pascí.

Odkazy:

  • LINK1:  https://www.facebook.com/Swaacz-101444257882693/

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
0
Šťastný
0
Milujem to
0
Nie som si istý
0
Hlúposť
0
Príležitostný autor (prispievateľ článkov) na hoax.sk, cestovateľ a nadšenec pre prírodné vedy a cyklistiku.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Sociálne siete

    Komentáre sú ukončené