Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Lievance z ovsenej kaše s karamelovým krémom

Lievance z ovsenej kaše s karamelovým krémom
lievance

Čo raňajkujete radšej, lievance alebo ovsenú kašu? Ja oboje, a tak mi napadlo spojiť tieto dve srdcové záležitosti dokopy. Ak použijete instantnú kašu, ale takú kvalitnú, dobre dochutenú a nie presladenú, máte to takmer bez roboty a prakticky vám stačia dve suroviny – kaša a vajce, plus voda. Stačí natrieť džemom alebo poprskať orechovým masielkom a je to. No ak máte trochu viac času, alebo napríklad robíte Instagramu hodné raňajky pre niekoho iného (pozdravujem drahého ;) ), určite odporúčam dotiahnuť to do dokonalosti. Lievance trochu chuťovo vyšperkujte, doplňte lahodným karamelovým tvarohovým krémom, ozdobte dusenými jabĺčkami a polejte tekutým hriešnym karamelom. Potom už len ochkajte blahom. :P

  • Príprava opekanie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2  Dr. Oetker Ovsená kaša jablko, škorica
2 ks  vajce
190 ml  voda
½  škoricový cukor Dr. Oetker
½ ČL  jedlá sóda
1  menšie jablko
 tuk na opekanie
 
KRÉM
½ bal.  Dr. Oetker Originál puding karamelový
230 ml  mlieko
1  vanilínový cukor Dr. Oetker
1  trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1 PL  práškový cukor
250 g  jemný odtučnený tvaroh
 
JABLKOVÝ KOMPÓT
1  jablko
50 ml  voda
1 ČL  med alebo iné sladidlo
1 ČL  Zlatý klas
 
NA PODÁVANIE
 Topping karamelový Dr. Oetker

Postup prípravy

Kaše som použila tieto od Dr. Oetker. Najskôr ich vysypeme do misky, zalejeme vodou, pridáme jedlú sódu, škoricový cukor, premiešame metličkou a necháme asi 10 minút postáť. Potom vymixujeme dohladka a pridáme postrúhané jablko. Palacinkovú panvicu rozohrejeme, potrieme kokosovým olejom alebo ghí, prípadne iným tukom, polievkovou lyžicou naberáme cesto a robíme malé lievance, ktoré opekáme z oboch strán. Prepečú sa naozaj rýchlo a majú príjemnú nadýchanú štruktúru.

V mlieku uvaríme podľa návodu hustejší puding, počas varenia pridáme všetky cukry. Za občasného miešania ho necháme vychladnúť, aby sa na povrchu nevytvorila koža. Potom doňho metličkou vmiešame tvaroh.

Lievance podávame poprekladané karamelovým tvarohom a môžeme ich ozdobiť rýchlokompótom. Nakrájané jablko zalejeme trochou vody, primiešame med, povaríme asi 3 minúty a nakoniec vmiešame Zlatý klas alebo škrob, aby šťava zhustla.

Na záver polejeme karamelom, ktorý si buď môžeme urobiť vlastnoručne z cukru a smotany, alebo použijeme topping.

20. 9. 2019 19:47

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty