Zákony majú chrániť život každého človeka – aj nenarodeného dieťaťa

Zákony majú chrániť život každého človeka – aj nenarodeného dieťaťa
Požiadavkou organizátorov Národného pochodu za život je odstránenie diskriminácie nenarodených detí, preto podporujú legislatívne zmeny, ktoré zabezpečia ich lepšiu právnu ochranu. Verejnú výzvu s touto požiadavkou doručia organizátori po skončení pochodu poslancom do Národnej rady Slovenskej republiky. Verejnú výzvu je možné stále podpísať na stránke citizengo.org.

Foto: pochodzazivot.sk

Považujeme za mimoriadne dôležité povedať politikom, že zákony na Slovensku nemajú byť voči žiadnemu nenarodenému dieťaťu diskriminačné. Ochrana života a dôstojnosť každého človeka už od jeho počatia by mali byť samozrejmosťou pre hlavu štátu, poslancov, členov vlády i pre celú spoločnosť. Vyzývame politikov, aby hľadali riešenia, ktoré budú dobré súčasne pre matku aj pre dieťa,“ povedal hovorca Národného pochodu za život Patrik Daniška.

 

Zmenu slovenskej legislatívy v prospech ochrany života a proti diskriminácii nenarodených detí obsahujú aj štyri v parlamente predložené poslanecké návrhy zákonov. Ich cieľom je pomôcť nenarodeným deťom a ich matkám. „Vítame všetky iniciatívy politikov, ktoré nás k tomuto cieľu posúvajú bližšie. Veľkým krokom by bolo zrušenie potratov na žiadosť. Rovnako výrazným zlepšením by bolo vybudovanie funkčnej siete pomoci tehotným matkám a ich rodinám spolu so zlepšením informovanosti o týchto možnostiach, aby každá tehotná matka vedela, na koho sa môže so žiadosťou o pomoc obrátiť,“ uviedol P. Daniška.

 

Zákony majú chrániť život každého človeka – aj nenarodeného dieťaťa 

 

Diskusiou o dopadoch legislatívnych zmien na počet umelých potratov a zmeny v postoji spoločnosti sa dnes večer začne sprievodný program Národného pochodu za život. Poľský expert Tymoteusz Zych bude mať v rámci Bratislavských Hanusových dní v Divadle Malá scéna prednášku pod názvom Zákon nič nerieši. Naozaj? (O tom, čo sa stalo, keď v Poľsku zakázali potraty). Nasledovať bude diskusia predstaviteľov KDH, KÚ, OĽANO, Sme rodina a SNS k novelám zákonov predložených v parlamente.

 

Sprievodný program Národného pochodu za život, ktorý bude prebiehať počas troch dní v Bratislavy, nájdete na stránke pochodzazivot.sk. V nedeľu je potrebné rátať s dopravnými obmedzeniami a zmenami v MHD.

 

Hlavným iniciátorom a organizátorom Národného pochodu za život je Konferencia biskupov Slovenska a nezisková organizácia Kanet. Spolupracujú ďalšie cirkvi, spoločenstvá, pro-life organizácie a ďalšie organizácie, ktoré sa stotožňujú s potrebou chrániť ľudský život od počatia po prirodzenú smrť. Od začiatku potratovej legislatívy bolo na Slovensku nenarodených viac ako 1 500 000 detí.

Prvý Národný pochod za život bol v roku 2013 v Košiciach, druhý v roku 2015 v Bratislave. Boli v tom čase najväčšími verejnými zhromaždeniami uskutočnenými od roku 1989. Celkovo ich navštívilo vyše 150 tisíc ľudí.

Slovensko+

Najnovší podcast+

Invalid Date

0:00