Rezort dopravy a NAKA kontrolujú autoškoly pre neoprávnené vodičské preukazy
20.9.2019 14:31
akt. 15.09.2020 05:29

Rezort dopravy a NAKA kontrolujú autoškoly pre neoprávnené vodičské preukazy

Ilustračné foto Zdroj: David Ištok/Aktuality.sk
Uložiť článok
Autoškoly mali vydávať vodičské preukazy osobám, ktoré neabsolvovali výcvik.

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR v spolupráci s Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) začalo kontrolné akcie v autoškolách, ktoré sa mali podieľať na neoprávnenom vydávaní vodičských preukazov pre osoby, ktoré sa nezúčastnili výcviku. NAKA v tejto súvislosti zadržala niekoľko osôb pre podozrenie z brania úplatkov. TASR o tom informovala hovorkyňa MDV SR Karolína Ducká.

Podľa ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd) je neakceptovateľné, aby niekto takýmto zásadným spôsobom obchádzal právne predpisy.

„Potvrdzuje sa, že kontrolné mechanizmy, ktoré sme v minulosti spustili, sú úspešné a chcem všetkým odkázať, že neustúpime. Ani pri kontrole autoškôl, ani pri kontrole STK,“ dodal.

Rezort dopravy v stanovisku dodáva, že existuje reálne podozrenie, že bolo takéto konanie úzko spojené s korupčným správaním zúčastnených osôb, čo viedlo aj k spomenutému zadržaniu osôb podozrivých z korupcie.

Ministerstvo dopravy pripomína, že obchádzanie výcviku môže mať fatálne následky vzhľadom na to, že osoba, ktorá sa ho nezúčastnila, ohrozuje seba aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Rezort taktiež avizuje ďalšie kontroly a sprísnenie sankcií, ktoré môžu mať za následok aj zrušenie takýchto autoškôl.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Korupcia
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.