Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 23. august 2019

Aké benefity má avokádový olej pre vašu pleť?

Rastlinné oleje si našli svoju cestu do kozmetiky aj napriek pokročilej vede anajnovším technologickým inováciám. Najnovším prírastkom do tejto rodiny je avokádový olej, ktorý sľubuje hneď niekoľko benefitov pre pleť.

Aké benefity má avokádový olej pre vašu pleť?

Rastlinné oleje si našli svoju cestu do kozmetiky aj napriek pokročilej vede a najnovším technologickým inováciám. Najnovším prírastkom do tejto rodiny je avokádový olej, ktorý sľubuje hneď niekoľko benefitov pre pleť.

Avokádový olej vzniká ako vedľajší produkt z dužiny plodu. Používa sa vo svete gastronómie najmä kvôli jeho maslovej chuti a jemnej textúre. Je však aj významným výživovým komponentom v každej zdravej životospráve vzhľadom na to, že je nabitý vitamínmi a antioxidantmi. Obsahuje najmä vitamín A, B, C, D a E, ale aj železo, magnézium, meď , draslík a omega 3-mastné kyseliny. Mix týchto látok má ohromný vplyv na celkové zdravie organizmu, no my sme sa pozreli na ich vplyv na stav pleti.

Mastné kyseliny sú napríklad nevyhnutné aj regeneráciu a obnovovaciu schopnosť pokožky, zatiaľ čo obsah phytosterolu zabezpečuje udržiavanie hydratovanej pleti. Antioxidanty sa zase bojujú proti voľným radikálom. Olej tiež dokáže pomôcť pri kožných problémoch ako ekzémy či psoriáza a pomáha udržiavať tvorbu kolagénu aj počas starnutia. Pri topickom použití avokádový olej zjemňuje a zároveň hydratuje pokožku zvonku, napomáha jej vyzerať plnšie a vypnuto, ale aj rozjasnene.

Naše tipy:

Screenshot 2019 08 23 at 10.08.10Očný krém s avokádovým olejom Kiehl's  Screenshot 2019 08 23 at 10.08.21Čistiaca pleťová emulzia s avokádovým olejom Elemis 

Foto: archív značiek

1267

Súvisiace články