Na výbere zdravotnej poisťovne skutočne záleží. Ovplyvní nielen to, koľko peňazí zaplatíte za lieky a ošetrenie u zubára, ale aj to, ako dlho budete čakať na vyšetrenie.

Príspevok na ošetrenie zubov

Tiež ste prekvapený, koľko musíte doplatiť za ošetrenie zubného kazu? Ak sú zuby vašou slabou stránkou, oplatí sa vám prejsť do niektorej zo súkromných zdravotných poisťovní. Štátna VŠZP neprepláca ošetrenie zubov pre dospelých. Naopak, zdravotné poisťovne Dôvera a Union vám dajú príspevok na zubára aj dentálnu hygienu 200 EUR.

Najkratšie čakacie lehoty

Urobili sme porovnanie zdravotných poisťovní a pozreli sme sa na čakacie lehoty jednotlivých zdravotných poisťovní. Najlepší výsledok mali opäť súkromné zdravotné poisťovne. Zdravotná poisťovňa Dôvera garantuje vyšetrenie mamografom pre ženy do 10 dní, Union zdravotná poisťovňa vám zabezpečí CT vyšetrenie do 21 dní.

Vyšetrenia nad rámec zákona

Pri výbere zdravotnej poisťovne sa pozrite aj na to, aké služby vám ponúkne a uhradí nad rámec zákona. V prípade zdravotnej poisťovne Union je to napríklad príspevok na okuliarový rám a vyšetrenie z kvapky krvi aj pre dospelých. Dôvera vám navyše uhradí vakcínu proti pneumokokom a poteší vás štedrým darčekom pri narodení dieťaťa.

Na výbere zdravotnej poisťovne záleží. Pozrite si porovnanie zdravotných poisťovní, ktoré vytvorili odborníci z portálu SetriSova.sk a posledný septembrový týždeň tak urobíte veľa pre svoje zdravie.