Plány s Novými Vajnorami siahajú ešte do predošlého realitného boomu pred rokom 2008. Skupiny Eastfield a Atlas Estate však svoje spoločné ambiciózne plány nikdy nezrealizovali, v lokalite vzniklo iba obchodné centrum Vajnoria.

Zámer počíta s premenou 85 hektárov územia na východnom okraji hlavného mesta. Celý projekt pritom rozsahom pripomína Bory či Slnečnice, počítalo sa tu s realizáciou takmer 800-tisíc štvorcových metrov podlažnej plochy a investíciou okolo 860 miliónov eur.

Projekt prevzali Česi

Projekt výstavby rozsiahlej obytnej zóny s kanceláriami, obchodmi a ďalšou vybavenosťou zmenil majiteľa v roku 2016, keď doň vstúpili českí investori zo skupiny Nordic Investors. Dostali sa k nemu kúpou spoločnosti Circle Slovakia, ktorej patrili pozemky.

Česi v čase akvizície plány s územím presne nešpecifikovali. „Je to jedno z najväčších ucelených území v Bratislave. Aj preto budú podrobnosti o tom, ako budeme pokračovať v projekte, jasnejšie až v priebehu niekoľkých mesiacov,“ hovoril pred tromi rokmi Jan Petřík, partner developerskej spoločnosti.

Český investor tvrdil, že vybuduje 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa