Vyhlásenie trnavského arcibiskupa pred pochodom za život

TRNAVA 19. septembra 2019 - Obraciam sa na všetkých veriacich a ľudí dobrej vôle, aby sme svojou účasťou a modlitbou podporili III. Národný pochod za život, ktorý sa uskutoční už túto nedeľu v Bratislave.

Slovenské zákony o umelom ukončení tehotenstva patria k najhorším v Európe. Zároveň sme svedkami, ako medzi ľuďmi rastie nedôvera, agresivita a šíri sa nenávisť.
 
Dajme svojou prítomnosťou na pochode najavo, že ochranu života od počatia po prirodzenú smrť považujeme za veľmi dôležitú a že si želáme, aby sa väčšia ochrana najmenších z nás premietla aj do zmeny zákona.
 
S naliehavosťou sa obraciam aj na poslancov NR SR - predkladateľov návrhov, ktorí majú dobrú vôľu umenšiť zlo potratov, aby sa s múdrosťou a rozvahou usilovali o dohodu na takom návrhu, ktorý má šancu uspieť pri hlasovaní v parlamente. Prosím všetkých zákonodarcov, aby sa svojim hlasovaním pridali na stranu života. Byť za život znamená zvolávať na seba Božie požehnanie.
 
Mám nádej a modlím sa, aby III. Národný pochod za život napomohol k zmene atmosféry v spoločnosti v prospech ochrany nenarodených detí a stal sa prejavom našej citlivosti ku každému ľudskému životu, nenarodenému i narodenému.
 
Mons. Ján Orosch, trnavský arcibiskup
facebook sharing button Zdieľaj
Vyhlásenie trnavského arcibiskupa pred pochodom za život

NOVINKY