Zaľúbenosť vs. Láska

Zaľúbenosť vs. Láska
Dnes žijeme v precitlivenej dobe. Je to tak a je to všade. Stále hovoríme o svojich pocitoch, ako sa cítime, na čo sa cítime na čo sa necítime atď. Nebudem v tomto článku tvrdiť, že pocity sú zlé, ale budem tvrdiť, že ani zďaleka nie sú všetko.

Naše prahnutie po citových zážitkoch je síce normálne, ale nie je vždy úplne dobré. Zaľúbenosť je do veľkej miery otázka pocitov, láska je však čosi iné. Dnes sa pozrieme aký je rozdiel medzi zaľúbenosťou a láskou a aké dôležité sú pokiaľ ide o chodenie a manželstvo.

 

Čo je to zaľúbenosť

Zaľúbenosť je istý druh zápalu

Ako keď sa vaše srdce nadchne pre nový koníček, pre novú kabelku, pre nového čokoľvek. Dokonca zápal u mnohých predchádzal obráteniu. Človek najprv zahorí pre čosi a to ho zo začiatku motivuje. Zápal je dobrý, často je aj nevyhnutný aby sme čosi začali robiť, ale je to len začiatok. Akýsi úvod do čohosi väčšieho. Ak si pamätáte svoj moment obrátenia, je dosť možné, že jedna z vecí, ktoré ste cítili na začiatku bola veľká láska voči Bohu. Je tento pocit nevyhnutný ? Nie. Je dobrý ? Áno. Podobne je to aj vo vzťahu. Zaľúbenosť je dobrá vec, pokiaľ jej nedávam miesto, ktoré jej nepatrí. Nie je to tá najdôležitejšia vec. Podobne je to aj so sexom v manželstve. Je dobrý, ale na ňom manželstvo nestojí. Preto by sme si mali dávať pozor na to, na čom staviame svoje vzťahy. Pretože od toho na čom položíme základ sa bude veľa odvíjať.

// Čítajte celý text //

Slovensko+

Najnovší podcast+

Invalid Date

0:00