Popri developerských projektoch a asset managemente je tretím pilierom Proxenty potravinárska výroba. V závode v Galante spoločnosť vyrába fit tyčinky pre privátne značky respektíve na zákazky, teda nie výrobky predávané pod vlastným brandom.

Pre zákazníkov spoločnosť zabezpečuje celý servis – od vývoja receptúry, cez návrh obalu a značky až po samotnú výrobu. 

Pozerajú po Poľsku

Aktuálne sa Proxenta rozhodla rozšíriť kapacity v galantskej priemyselnej zóne. Zámer vybudovať ďalšiu výrobnú halu potvrdila pre TREND Reality riaditeľka závodu Dagmar Sadecká. „Chceme rozšíriť svoje portfólio,“ hovorí.

Existujúca fabrika sa venuje spomínanej výrobe fit tyčiniek, o zameraní novej však ešte podľa D. Sadeckej nie je definitívne rozhodnuté.

Firma aktuálne zásobuje prevažne tuzemský trh. Ďalšie plány spoločnosti sa orientujú najmä na susedné Poľsko, kde je po segmente „zdravých potravín“ značný dopyt. 

Isté je, že aj druhý závod Proxenty bude orientovaný na potravinársku výrobu a skupina tak nezabŕdne do ďalšieho odvetvia. „Momentálne ešte riešime, aký typ produktov tu budeme vyrábať,“ načrtla D. Sadecká.

Na liste vlastníctva nového pozemku aktuálne figuruje firma Galagro, ktorá patrí do portfólia Proxenty. Podľa informácií TREND Reality má byť celková investícia skupiny v Galante na úrovni desiatich miliónov eur. 

Cukrovinky budú vyrábať aj na Kube

V potravinárskom odvetví momentálne Proxenta rieši aj svoj väčší zahraničný projekt. Cukrovinky totiž plánuje vyrábať aj na ďalekej Kube v provincii Villa Clara. 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa