Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

V novom zariadení sociálnych služieb vo Svidníku nájde prácu 30 ľudí

Na snímke zľava predseda vlády SR Peter Pellegrini, podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši a podpredsedníčka vlády SR a ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná počas výjazdového rokovania vlády v Giraltovciach v okrese Svidník 17. septembra 2019. Foto: TASR

Je to jeden z najúspešnejších projektov, ktorý je podporovaný z nášho úradu v oblasti regionálneho rozvoja, uviedol podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši.

Svidník 17. septembra (TASR) – V novom špecializovanom zariadení sociálnych služieb, ktoré v utorok otvorili vo Svidníku, nájde prácu 30 ľudí. Ako povedala riaditeľka neziskovej organizácie Atrium Adriána Gmitterová, v trojpodlažnej budove, ktorú zrekonštruovali, je 20 dvojlôžkových izieb.

"Je to jeden z najúspešnejších projektov, ktorý je podporovaný z nášho úradu v oblasti regionálneho rozvoja. Okrem spokojných klientov je medzi zamestnancami desať zamestnancov, ktorí sa vrátili zo zahraničia alebo z podnikov, ktoré v okolí mali problémy a dostali prácu doma, kde žijú," uviedol po otvorení zariadenia podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD).

"Náš príspevok bol v objeme 250.000 eur a trikrát toľko pridal súkromný investor. Myslím si, že takto by to malo byť," vysvetlil Raši.

"Za tieto peniaze sme vybudovali nové zariadenie sociálnych služieb s kapacitou 40 klientov, prácu tu nájde ďalších 30 zamestnancov," doplnila Gmitterová.

Celé centrum sociálnych služieb Atrium pozostáva podľa jej slov zo štyroch objektov. "Prvé tri stavebné objekty sme vybudovali výlučne z vlastných zdrojov. Podporu sme získali na tento štvrtý stavebný objekt. Výsledkom je centrum, kde bude špecializované zariadenie sociálnych služieb. Je to trojpodlažná budova, kde je 20 dvojlôžkových izieb. Každá izba je vybavená polohovateľnou posteľou s antidekubitárnym matracom a vlastným sociálnym zariadením," priblížila Gmitterová.

"Toto je už druhé zariadenie, ktoré spúšťame do prevádzky. Prvé, s kapacitou 40 klientov, sme obsadili za tri mesiace. Do dnešného dňa máme v poradovníku 90 klientov a pribúdajú ďalší. Verím tomu, že 1. októbra, keď zariadenie spustíme do prevádzky, tak sa veľmi rýchlo naplní," dodala Gmitterová.