MojWindows

Microsoft rozposlal nové pozvánky na svoju veľkú októbrovú prezentáciu, na ktorej má už 2. októbra predstaviť nové „železo“ z produktovej rodiny Surface. V princípe platí to, čo doteraz. Druhé kolo pozvánok akurát prinieslo nový obrázok spolu s informáciou o tom, že celá prezentácia bude vysielaná, aby ju zvedavci po celom svete mohli sledovať naživo.

#MicrosoftEvent – 2. októbra, 16:00 až 17:30 – https://www.microsoft.com/en-us/surface/microsoftevent

Z oficiálnych zdrojov formálnou cestou neprišli, ani neprídu, žiadne podrobnosti o tom, čo presne by sme mali vidieť. Zástupcovia Microsoftu na čele s Panosom Panayom, šéfom divízie zariadení, sa akurát v technologickej obci akurát snažia rozdúchať uhlíky nadšenia. Na sociálnych sieťach tak pribúdajú príspevky o tom, ako sú nadšení, veľmi sa tešia a ako pripravovaná prezentácia bude „tou najväčšou za ostatné roky (od roku 2015)“.

Zoznam očakávaných produktov už pred časom zostavilo viacero popredných portálov, ktoré sa pritom všetky odvolávajú na svoje zdroje priamo v Microsofte. Malo by o nové generácie už známych produktov Surface Pro, Surface Laptop a Surface Book, v prípade ktorých bude najväčšími prekvapeniami použitie nových procesorov od AMD a Qualcommu. Na výslnie sa majú dostať aj slúchadlá, klávesnice s tlačidlom Office a nová verzia komunikačnej aplikácie Microsoft Teams.

O niečo opatrnejšie sa šepká o možnom odhalení hybridného zariadenia „Centaurus“ a o druhej generácie tabletu Surface Go. Pri softvérovom kútiku zdroje z prostredia Microsoftu rovnako opatrne hovoria aj o možnosti, že spoločnosť na októbrovej prezentácii prinajmenšom priblíži svoju víziu nového moderného operačného systému „Windows Lite“.

To, že akcie sa zúčastní aj priamo generálny riaditeľ Satya Nadella, síce naznačuje, že tu skutočne pôjde o veľa, no aby ste sa vyhli možnému sklamaniu, berte to pragmaticky – to, čo nie je oficiálne potvrdené, je stále len špekuláciou.

Viac o očakávaných produktoch nájdete v pôvodnom článku „Microsoft na október chystá prezentáciu noviniek. Toto vraj uvidíme“, kde sa nachádza niekoľko drobných doplňujúcich informácií.

17.09.2019

+