Na vybavenie žiadosti o dôchodok sa možno objednať on-line

Ak chce budúci dôchodca požiadať o dôchodok, na jeho prerokovanie sa možno objednať on-line. Poistenci sa tak vyhnú čakaniu na pobočke.

17.09.2019 12:30
dôchodca, dôchodok, penzia, pracujúci Foto:
Budúci dôchodci si môžu rezervovať presný termín návštevy pobočky Sociálnej poisťovne.
debata
Umožňuje to rezervačný systém poisťovne. Podľa hovorcu Sociálnej poisťovne Petra Višvádera si poistenci môžu rezervovať presný termín návštevy a prostredníctvom mailu dostanú informáciu nielen o tom, ktorý konkrétny zamestnanec ich bude vybavovať, ale aj aké doklady k tomu bude potrebovať.

Pokiaľ ide o postup objednania si termínu, Višváder informoval, že používateľ si po kliknutí najprv vyberie agendu, ktorú potrebuje vybaviť. Následne zadá názov svojej obce (trvalé bydlisko) a systém mu ponúkne najbližšie pracoviská, ktoré môže navštíviť. Po zadaní dátumu a presného času systém potvrdí termín návštevy a meno pracovníka, ktorý bude danú vec riešiť a dostane aj poučenie o tom, aké doklady si treba priniesť.

Rezervačný systém, ktorý Sociálna poisťovňa pre verejnosť zaviedla vo všetkých pobočkách v polovici januára tohto roka, už podľa Višvádera využilo takmer 30.000 poistencov. Najviac z nich, až 14.964, si rezervovalo termín práve na spísanie žiadosti o starobný dôchodok, ďalších 3851 sa touto formou objednalo na spísanie predčasného starobného dôchodku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #dôchodok #žiadosť o dôchodok