Zámer sa týka v súčasnosti nezastaveného, mierne svahovitého pozemku s rozlohou vyše 11-tisíc štvorcových metrov.

Parcela sa nachádza vedľa penziónu Altan v bezprostrednej blízkosti Rajeckej cesty, ktorá vedie aj k priľahlému kúpeľnému areálu Spa Aphrodite.

Investor píše o tom, že výstavbu by chcel odštartovať už v apríli 2020 a trvať by mala tri roky. Predpoklad je, že prevádzka by mohla odštartovať v decembri 2023.

V antickom štýle

Objekt hotela počíta so štyrmi nadzemnými a dvomi podzemnými podlažiami. Po dokončení poskytne ubytovanie v 149 izbách a 12 apartmánoch.

„Riešený objekt je navrhovaný v antickom slohovom štýle. Využíva vo veľkom ornamenty a prepracované detaily,“ približuje investor v zámere.

„Koncepcia hotela vychádza z lokalitného programu investora, spájajúceho hotelovú prevádzku s polyfunkčným priestorom s možnosťou organizácie kongresových podujatí. Koncepcia hotela jasne vyjadruje vnútorné funkcie aj navonok – ubytovacia časť sa javí ako dominantná,“ píše sa tiež v dokumentácii.

Vedľa kúpeľov v Rajeckých Tepliciach chcú postaviť štvorhviezdičkový hotel

Nový hotel v Rajeckých Tepliciach (južný pohľad) Zdroj: EIA / FP House

V oboch podzemných podlažiach sa bude nachádzať wellness spolu s garážovým parkoviskom s kapacitou 230 miest. V druhom podzemnom podlaží je plánované aj umiestnenie administratívy hotela. V prvom podzemnom podlaží je fitnescentrum a vodný svet, ktorý tu má samostatnú recepciu.

Na prízemí sa počíta s recepciou, vstupnou halou,

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa