Dušan KováčikTASR/A. Galica
StoryEditor

Kočner s Bödörom mali chcieť od Kováčika informácie aj rozhodnutia, vyplýva z Threemy

16.09.2019, 17:29
Autor:
mahomahoTASRTASR
Komunikácia ukazuje, že Marian Kočner bol neskôr s niektorými rozhodnutiami Dušana Kováčika nespokojný. 

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a špeciálny prokurátor Dušan Kováčik mali byť v pravidelnom kontakte. Vyplýva to z komunikácie Bödöra s Marianom Kočnerom cez aplikáciu Threema. 

Kočner a Bödör spomínali Kováčika v komunikácii ako Dušana a mali chcieť od neho informácie aj rozhodnutia. Informáciu priniesol Denník N.

Kočner mal od Bödöra chcieť, aby u Kováčika vybavil zastavenie trestného stíhania či zmenu prokurátora. Komunikácia sa odohráva v období medzi septembrom 2017 a májom 2018.

Kočner nebol spokojný

Komunikácia tiež ukazuje, že Kočner bol neskôr s niektorými rozhodnutiami Kováčika nespokojný. 

„Tomu Dušanovi úplne preplo. Včera vymenoval Bíra za svojho zástupcu a Žilinku za riaditeľa ekonomického oddelenia. Úplne zle. Obaja už majú dohodu s opozíciou. Žilinka pôjde na Dušanove miesto,“ písal Kočner Bödörovi v decembri 2017.

Kováčik v reakcii pre Denník N odmietol, že by sa s Bödörom stretával. „S čistým svedomím môže povedať, že sa nikdy na ničom so spomínanými osobami, ktoré o ňom údajne komunikovali, nedohadoval, nestretával sa s nimi a nebol s nimi v žiadnom kontakte.“

Kováčik kritizoval úniky zo spisu

Špeciálny prokurátor minulý týždeň na brannobezpečnostnom výbore kritizoval úniky a medializovanie informácií z vyšetrovacieho spisu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Podľa neho mohli dať úniky dostatočný čas podozrivým osobám pripraviť sa na možné úkony polície. 

"Taký masívny únik informácií zo spisu som za svoju dlhoročnú prax nezažil. Všetko sa to robí pod pláštikom nejakého verejného záujmu," skonštatoval Kováčik.

Naznačil, že aj po zverejnení komunikácie Kočnera, ktorý je obvinený z objednávky vraždy Kuciaka, s viacerými osobami, mohli mať podozrivé osoby dostatok času na to, aby sa pripravili na úkony polície.

"Dopredu ľudia vedia, čo sa ide robiť, či už sa tam dáva aj komunikácia s menami, kto čo povedal. Potom idete robiť úkony, idete toho človeka vypočuť a on má minimálne 14 dní sa na to pripraviť, nejakým spôsobom hodnoverne vysvetliť niektoré skutočnosti," dodal.

Na otázku o výzve prokurátorov k osobám, ktoré mohli byť v dotknutej komunikácii, odpovedal, že to bolo ich rozhodnutie. Keďže prípad nedozoruje, nevie podľa svojich slov relevantne na to odpovedať.

Rovnako nevedel ani zhodnotiť, či budú ešte získané dôkazy hodnoverné v ďalšom dokazovaní.   

01 - Modified: 2024-02-20 09:59:45 - Feat.: - Title: Kľúčový svedok voči Bödörovi čelil podľa polície hrozbe úkladnej vraždy a musel mať zabezpečenú ochranu 02 - Modified: 2024-02-19 14:17:23 - Feat.: - Title: V pondelok sa začal proces s Norbertom Bödörom. Čelí obžalobe za úplatok 50-tisíc eur 03 - Modified: 2024-02-12 09:53:29 - Feat.: - Title: Špecializovaný trestný súd prerušil proces s Norbertom Bödörom krátko po začiatku pojednávania 04 - Modified: 2024-01-25 07:26:31 - Feat.: - Title: Najvyšší súd vylúčil sudcu Púchovského z trestného konania Bödöra a ďalších 05 - Modified: 2023-12-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Zrušenie špeciálnej prokuratúry sa dotkne poslancov aj oligarchov, do polovice januára sa to zrejme nestihne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:48