16.9.2019 16:50 | Apple

Súčasné nahrávanie dvoma fotoaparátmi budú podporovať aj staršie iPhony

Zdroj: Pixabay

Kompatibilita je vraj spätá najmä s novým systémom.

Spoločnosť Apple spolu s predstavením nových iPhonov demonštrovala aj novú funkciu pri nahrávaní videa. Ukázala konkrétne iPhone 11 Pro natáčajúci video súčasne z predného a zadného fotoaparátu. Ako však píše web 9To5Mac, novinka nebude obmedzená len na najnovšie modely.

Súčasné nahrávanie videa z viacerých fotoaparátov je založené najmä na novom API, ktoré do ekosystému Applu príde spolu s iOS 13 . Softvérová aktualizácia ale nie je jedinou podmienkou. Prispôsobený tomu do určitej miery musí byť tiež hardvér.

Novinka tak nebude univerzálne dostupná na všetkých smartfónoch a tabletoch s novým iOS. Z už existujúcich zariadení ju dostanú minuloročné iPhony XS a XR a tiež iPady Pro .

Čítajte aj Slováci nebudú na nové iPhony dlho čakať. Predaj štartuje o pár dní

Očakáva sa, že aplikácie s podporou novej funkcie prídu do softvérového obchodu v najbližších mesiacoch. API totiž bolo predstavené spolu so systémom už v júni tohto roku. Zástupcovia aplikácie Filmic Pro, ktorá bola pri prezentácii použitá, sa konkrétne vyjadrili, že novinku chcú zverejniť ešte tento rok. Aplikácia Fotoaparát od Applu takto videá nedovolí nahrávať.

Na záver dodajme, že pri starších modeloch nebude mať používateľ pri výbere kamier úplne „voľnú ruku“. Apple dovolí nahrávať z maximálne dvoch fotoaparátov súčasne, troch už nie. Zvoliť tiež nebude možné kombináciu štandardnej selfie kamery a TrueDepth selfie kamery. Všetky ostatné dvojice podporované budú, vrátane natáčania oboma zadnými fotoaparátmi.

V niektorých prípadoch ale aplikácia nemusí mať dostupnú plnú kvalitu. Určené to bude podľa toho, koľko výkonu bude k dispozícii.