Hyundai ‘ukradol‘ ďalšieho dizajnéra koncernu VW. Navrhoval Lamborghini

Firmy si to robia. Snažia sa od konkurencie získať najlepších ľudí. A kórejský Hyundai nie je výnimkou. Najnovšie sa mu podarilo priviesť do svojho košiara bývalého šéfdizajnéra Lamborghini.

16.09.2019 16:00
debata
Novým šéfdizajnérom európskeho centra Genesisu... Foto: Lamborghini
Filippo Perini - dizajnér Novým šéfdizajnérom európskeho centra Genesisu bude bývalý šéf dizajnu Lamborghini Filippo Perini. Na konte má modely Aventador, Huracán či SUV Urus.

Pamätáte si ešte na časy, keď Kia v roku 2005 zlákala do svojich služieb dizajnéra Petra Schreyera? Ten pracoval pôvode pre Volkswagen, no jeho talent si v nemeckom koncerne asi príliš nevšimli. Pod krídlami kórejskej automobilky „sekol“ nakoniec obrovskú kariéru a pomohol jej ako šéfdizajnér a dnes ako prezident, doslova katapultovať pôvodne zatracovanú značku medzi tie elitné. Význam tejto straty si Volkswagen všimol až neskôr. Dnes už zosnulý Ferdinand Piech sa svojho času vyjadril, že automobilka ho nemala nechať za žiadnych okolností odísť. Bolo však už neskoro.

Tam sa však akvizície ambiciózneho kórejského koncernu neskončili. Hyundaiu sa podarilo získať aj slávneho Luca Donckerwolkeho, ktorý okrem pozície šéfa Lamborghini nechal výraznú stopu aj v značkách Seat, Bentley či Škoda. A teraz tu máme ďalší „prestup“. Do služieb Hyundaia, presnejšie jeho prémiovej divízie Genesis, nastupuje Filippo Perini. Opäť z koncernu VW, kde v rokoch 2006 až 2016 zastával pozíciu šéfa dizajnu Lamborghini. Nakreslil také ikony ako Aventador, Huracán alebo prvé SUV Urus.

Neskôr sa však asi necítil dostatočne vyťažený, pretože po personálnom zemetrasení v Sant Agate skončil ako šéf štúdia Italdesign, ktoré už roky pod krídlami koncernu VW viac-menej hibernuje. Ponuka z Hyundaia tak bola iste veľkou výzvou. V Genesise bude od polovice septembra šéfovať jeho európskemu centru pokročilého dizajnu. „Vďaka Filippovým skúsenostiam s európskymi luxusnými značkami je z neho ideálny šéf európskeho centra Genesisu,“ povedal šéfdizajnér Hyundai Motor Group Luc Donckerwolke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Genesis #design #Filippo Perini
Články podľa značiek