Novinky - 16.09.2019 17:02

Japonci pred OH testovali letný sneh. Skončilo to prepadákom

Zdroj: huste.tv/youtube

V príprave na 32. olympijské hry nenechávajú Japonci nič na náhodu a snažia sa doladiť aj tie najmenšie detaily. Dlhšie známym faktom je, že väčšinu športových podujatí budú sužovať šialene vysoké teploty a organizátori hľadajú všetky možné spôsoby, ako divákov a športovcov pred tým chrániť. Najnovším nápadom bol umelý sneh, ktorý by kropil tribúny a chránil tak fanúšikov pred dehydratáciou.

Necelý rok pred štartom veľkého podujatia sa však umelý letný sneh ukázal ako nápad z kategórie zlých. Stalo sa tak v areáli veslárskych športov, na ktoré bude tradične sústredená veľká pozornosť aj medzi slovenskými fanúšikmi. Tribúna pre vyše dvetisíc ľudí je bez akéhokoľvek prístrešku a z toho dôvodu patrí medzi najrizikovejšie.

Počas piatich minút stroje rozprášili do vzduchu vyše 300 kilogramov umelého snehu, ktorý mal navodiť pocit chladu. Prítomní fanúšikovia sa snažili tváriť diplomaticky spokojne napriek tomu, že práve chlad nepociťovali a miestami na nich dopadala trochu nechutne pôsobiaca pena. Že to patričný účel nesplnilo, priznal aj samotný organizačný výbor, ale napriek tomu so strojom hodlá pracovať, aj pokiaľ by mal striekať vodu alebo plniť aspoň zábavnú funkciu.