BK Inter Bratislava.

BK Inter Bratislava. Zdroj: facebook.com/basketbalinter

BK Inter začína boj o skupinovú fázu Ligy majstrov, príprava však nebola ideálna

ŠPORT.sk • 16. sep 2019 o 16:01
Po štyroch rokoch sa do súbojov v basketbalovej pohárovej Európe vracia slovenský majster BK Inter Bratislava.

V utorok o 18.00 h si v Eurovia aréne v rámci 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov zmeria sily so švajčiarskym Fribourgom. Pred domácimi fanúšikmi si bude chcieť vytvoriť čo najlepšiu pozíciu pred piatkovou odvetou, ktorá sa odohrá v krajine „helvétskeho kríža”.

Tréner bratislavského klubu Aramis Naglič sa nechal počuť, že nie je úplne spokojný s tým, ako je jeho mužstvo pripravené na úvod sezóny. „Nie sme rozohraní tak, ako by som chcel. Reprezentácia hrala do 21. augusta, prvý spoločný tréning sme mali o tri dni neskôr. Navyše, väčšinu prípravy sme boli bez Davida Abrháma a Michala Čekovského, ktorí sú pre nás dôležití hráči. Taká je však súťaž a musíme sa tomu prispôsobiť,” vyjadril sa pre špecializovaný portál basketliga.sk tréner Naglič.

Aj napriek nie ideálnemu priebehu prípravy odohral Inter pred začiatkom sezóny poltucet zápasov, z ktorých polovicu vyhral. Okrem toho remizoval 71:71 s tímom Alma Pallacanestro Terst, ktorý pôsobí v najvyššej talianskej súťaži.

BK Inter Bratislava.
BK Inter Bratislava.

„V takýchto zápasoch sa ukazujú schopnosti a skúsenosti hráčov. Treba povedať, že naši hráči nemajú európske skúsenosti. Garantujem, že keby sme hrali viac takýchto stretnutí, tak by sme rástli po kvalitatívnej stránke,” pokračoval 54-ročný chorvátsky odborník.

Švajčiarsky majster hral v predošlej sezóne základnú skupinu Ligy majstrov, a tak žlto-čiernych nečaká ľahký dvojzápas. „Fribourg má veľký rozpočet a skúsenosti z Ligy majstrov. Má nižších pivotov, ale všetci dokážu strieľať za tri body. Dominantným rozohrávačom je najlepší strelec predošlej sezóny švajčiarskej ligy Xavier Pollard a tiež majú senegalského pivota, ktorý má takmer vždy double-double,” povedal na adresu súpera Naglič.

Pivot Michal Baťka verí, že so svojimi spoluhráčmi postúpi minimálne do druhého kola kvalifikácie Ligy majstrov, v ktorom by Inter vyzval nemecký Telekom Baskets Bonn (26. a 29. septembra). Pokiaľ by však neuspel už v dvojzápase s Fribourgom, čaká na neho skupinová fáza Európskeho pohára FIBA.