Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šikyňa posunul latku slovenského motokrosu. Je medzi top 20 jazdcami sveta

Slovenský motokrosový pretekár Richard Šikyňa obsadil konečné 20. miesto v seriáli majstrovstiev sveta 2019 FIM MXGP Motocross World championship.

16.09.2019 16:17
debata

Rozhodlo o tom jeho 13. a 15. miesto na záverečných pretekoch sezóny v Číne. Šikyňa získal celkovo 144 bodov a prvýkrát v kariére sa dostal do najlepšej dvadsiatky.

„Štart do prvej jazdy sa mi nevydaril. Počas nej som mal zlé stopy a to bolo vidieť aj na mojej jazde. Nakoniec z toho bolo 13. miesto. V druhej som sa cítil o niečo lepšie, aj keď vôbec nie dobre. Mali sme aj technické problémy a tak som jazdu dokončil na 15. mieste,“ uviedol.

Šikyňa jazdil počas sezóny 2019 vo farbách českého tímu JD Gunnex KTM Racing team, ktorý je partnerským tímom MX Slovakia.

"Na ťažkú spoločnú cestu s neistým výsledkom, ale jasným cieľom, sme sa s Rišom pustili už pred ôsmimi rokmi. Za ten čas Rišo niekoľkokrát prepísal historické záznamy s najlepšími výsledkami slovenských motokrosárov v domácom aj medzinárodnom meradle. Dnes sa mu opäť podarilo posunúť latku slovenského motokrosu o riadny kus vyššie a to až na úroveň top 20 najlepších jazdcov sveta.

Ako prvý a jediný Slovák dokázal absolvovať celý 18-dielny seriál MXGP, pritom pravidelne bodoval a dvakrát sa prebojoval do prvej desiatky. V našich podmienkach je to heroický výkon. Rišovi za to právom patrí veľké uznanie," povedal manažér MX Slovakia Peter Kolek.

debata chyba
Viac na túto tému: #motokros #Richard Šikyňa