Foto: MovieStillsDB

Spider-Man bez MCU nemá šancu.

Zdá sa, že nezhody medzi produkčnými štúdiami Sony a Disney neštvú len samotných fanúšikov komiksových filmov. Aj keď má táto „aféra“ zástancov na obidvoch stranách, viac členov má skupina tých, ktorí legendárneho Spider-Mana medzi ostatnými superhrdinami Marvelu na filmovom plátne videli radi.

Článok pokračuje pod videom ↓

Svoje k nezhodám a následnému vylúčeniu známej postavičky, ktorá po dvoch samostatných filmoch a troch účinkovaniach v tímovkách už ďalej nemá byť súčasťou unikátneho filmového konceptu Marvel Cinematic Universe (MCU), už povedali azda všetci. Až na tých, ktorí na plátna kín priniesli to najlepšie spojenie všetkých doposiaľ známych superhrdinov populárneho komiksového vydavateľstva.

Herec Tom Holland ako Peter Parker/Spider-Man. (Foto: MovieStillsDB)

Ako informuje portál Independent, jeden z dvojice režisérov snímky Avengers: Endgame, Joe Russo, totiž celú vec okomentoval až nedávno. A myslí si to isté, čo skalní fanúšikovia – že ide o obrovskú, ba priam až tragickú chybu.

„Budem sa snažiť byť čo najobjektívnejší, no myslím si, že je to na strane štúdia Sony tragická chyba, ak si myslia, že dokážu napodobniť šéfa Marvel Studios, jeho neuveriteľné príbehy a úžasný úspech, ktorý s tým všetkým za posledné roky dosiahol. Myslím si, že je to veľká chyba,“ prezradil nedávno Joe Russo kanadskému denníku Toronto Sun.

Bola to totiž práve dvojica bratov-režisérov Russovcov, ktorí postavu Spider-Mana v roku 2016 do MCU uviedli vo filme Captain America: Občianska vojna (Captain America: Civil War). Pre herca Toma Hollanda to bola prvá (a na najbližšiu dobu určite nie posledná) skúsenosť s postavou pavúčieho muža.

Spider-Man bol súčasťou MCU od roku 2016. To sa však už čoskoro zmení. (Foto: MovieStillsDB)

Nikoho to neprekvapuje

„Bola to nádherná skúsesnoť a myslím si, že aj publiku sa toto spojenie páčilo,“ vysvetlil druhý z režisérskej dvojice, Anthony Russo.

„V prvom rade však vieme, aké ťažké bolo toto spojenie vôbec dosiahnuť, takže fakt, že sa to napokon celé rozpadlo, pre mňa a Joea nie je príliš prekvapujúci,“ dodal.

Produkčné spoločnosti Sony a Disney neboli schopné sa dohodnúť na financovaní ďalších filmových spracovaní komiksov o Spider-Manovi. Disney žiadalo, aby sa náklady na výrobu a aj následné zisky delili pomerom 50:50. Sony ako majiteľ práv na akékoľvek filmové verzie však takúto dohodu odmietalo. K dohode preto nedošlo a Spider-Man tak MCU napokon opúšťa. Podľa nedávnych informácií ale bude súčasťou vlastného filmového univerza, ktoré má v pláne práve štúdio Sony. Viac sa dočítate v našom predchádzajúcom článku.

Independent, Toronto Sun
Uložiť článok

Najnovšie články