Tomáš Ďubek z FC ViOn Zlaté Moravce

Tomáš Ďubek z FC ViOn Zlaté Moravce Zdroj: Facebook / FC ViOn Zlaté Moravce

ViOn šťukou ligy: Všetkých prekvapujeme, teší sa Tomáš Ďubek

16. sep 2019 o 15:20
ViOn patrí od začiatku sezóny medzi príjemné prekvapenia. V prvej šestke je to práve tím od Žitavy, ktorý pustil pred seba iba Žilinu, Slovan a DAC.

Mužstvo zo Zlatých Moraviec ženú za úspechom skúsení harcovníci na čele so 4-gólovým Tomášom Ďubekom. „Samozrejme, že ma góly potešia. Nad nimi stojí kolektív, lebo body za ne patria mužstvu,“ skromne skonštatoval pre ŠPORT.sk .

S tabuľkovým lídrom neprehrali

Mužstvo Karola Praženicu skrotilo cez víkend rozbehnutého tabuľkového lídra zo Žiliny. Góly na zlatomoraveckom štadióne chýbali, nestrelil ich ani jeden tím.

„Súper v lige strieľa góly a v tom sme mu chceli zabrániť. Potešilo nás čisté konto vzadu a bod berieme. Bol to zápas hore-dole. Žilinčania mali dve gólové tutovky, ale podržal nás brankár a my sme sa snažili hroziť z protiútokov a zo štandardiek. Ak by sa nám podarilo premeniť aspoň jednu, možno by sme vyhrali, ale deľba bodovo zo soboty je spravodlivá,“ myslí si Tomáš Ďubek.

Na otázku, či bod proti MŠK bol skôr ziskom alebo stratou, skúsený harcovník poznamenal. „Keď Žilinčan Boženík išiel sám na brankára – aj to svedčí o tom, že že hostia mali veľkú kvalitu. Každý bod je pre nás dobrý. V sobotu to určite platilo. Držíme sa na horných pozíciách, takže môžeme byť spokojní,“ doplnil.

Ukázať, že si ligu zaslúžia

Tomáš Ďubek z FC ViOn Zlaté Moravce
Tomáš Ďubek z FC ViOn Zlaté Moravce

„Sme radi, že futbalovú verejnosť prekvapujeme takýmto spôsobom,“ teší sa po umiestnení v prvej štvorke. Na pohárovú priečku dnes strácajú len 2 body.

„Veríme, že v tom budeme pokračovať a ešte prídu pekné prekvapenia z toho, kde budeme. Mužstvo má svoju silu. Chceme dokázať, že túto ligu si zaslúžime a vieme sa v nej pobiť o dobrý výsledok.“

Niekdajší ružomberský a dnes kapitán Zlatomoravčanov konštatuje, že skúsenosti v tíme zohrávajú hlavnú rolu. „Máme tam aj mladíkov z reprezentačnej 21-tky Šveca či Kovala. Máme tu taký mix. Každý nás vlani odpisoval, ale nám sa podarilo nielen udržať v lige, ale vyhnúť sa baráži. To nás posilnilo. A prišli k nám ďalší skúsení hráči ako Tony Sloboda či Maťo Tóth a Mišo Pintér. Všetko to treba teraz ukazovať na ihrisku, nielen na papieri. Potom to bude v poriadku,“ poznamenal.

Necíti sa ako strelec

Bude to práve Tomáš Ďubek, ktorý by svojimi gólmi vystrieľal ViOnu jarnú skupinu o titul? Vlani skóroval 9-krát, v novom ročníku má na konte už 4 presné zásahy.

„Ja som sa nikdy necítil ako strelec. Hoci v minulosti som sa naháňali s Davidom Depetrisom o najlepšieho strelca v lige. Ani sa tak nikdy cítiť nebudem, lebo nie som typickým zakončovateľom. Góly ma tešia, lebo prinášajú mužstvu úspech a ideme v tabuľke vyššie. Moje individuálne úspechy nevnímam nijako špeciálne. Snažím sa iba o to, aby v obrane či útoku malo mužstvo zo mňa osoh,“ povedal.

„Každý by sme si želali hrať na jar v TOP 6. Ľahšie je bojovať v hornej ako dolnej šestke. O tom sme sa presvedčili vlani. Nebude to ľahké, ale máme potenciál na to, aby sme chystali podobné prekvapenia,“ zdôraznil 32-ročný hráč.

V kabíne vládne pohoda

V tíme si vraj chceli sami sebe dokázať, že futbal hrať vedia. „Chceli sme nadviazať na pozitívnu zápasovú šnúru ešte spred leta, lebo jar nám vyšla. Zomkli sme sa a vidíme, že tvrdá práca prináša úspechy. Uvidíme, kde budeme v zime a od toho sa budú odvíjať naše ambície. Zatiaľ vládne pohoda, pokoj a spokojnosť. Lebo lepšie sa pracuje, keď sa vyhráva, než ako by to malo byť naopak – prehrať 7 zápasov po sebe – ako to bolo v minulom ročníku.“

V sobotu vycestujú praženicovci za Sereďou. „Naposledy uhrala v Ružomberku bod a bude chcieť bodovať aj na domácej pôde,“ upozornil Tomáš Ďubek.

„Určite tam neprídeme predať kožu lacno. Dáme do toho všetko. Uvidíme, čo z toho bude. Vieme, čo bude pre nás znamenať prehra i výhra. Tešíme sa na zápas a veríme, že ho zvládneme k našej spokojnosti,“ dodal pre ŠPORT.sk.