Halák poodhalil majstrovské ambície Bruins: V nasledujúcej sezóne to má byť útok na titul

Jaroslav HalákJaroslav Halák Zdroj: SITA/AP/Charles Krupa

BOSTON - Leto bolo dlhé, ale teraz už na dvere klope nová hokejová sezóna. To si môžu povedať hokejoví fanúšikovia, ktorí sú každým dňom bližšie k pravej hokejovej akcii. Nateraz im musia stačiť prípravné zápasy a otvorenie tréningových kempov, kde hráči bojujú o miesto v prvom tíme. Z návratu na ľad mal radosť aj slovenský brankár Jaroslav Halák.

"Je fajn, že mám za sebou prvú sezónu a spoznal som týchto chlapcov a ich štýl hry. Bol to skvelý rok. Je za nami prvý deň tréningového kempu a všetci sú určite nadšení, že sú späť. Bude to o tvrdej práci, aby sme boli pripravení na novú sezónu" povedal Halák v rozhovore po prvom dni v tréningovom kempe. Taktiež poodhalil klubové ambície, ktoré sú v Bostone aj tento rok iba tie najvyššie: "Cieľ je rovnaký, chceme vyhrávať, získavať body a nakoniec skončiť s trofejou."

Slovenský veterán plnil v minulej sezóne úlohu klubovej dvojky a inak tomu nebude ani v tomto ročníku. Keď dostal priestor chytať, podával obdivuhodné výkony, čo je vidieť aj na výborných štatistikách. Patril k najlepším brankárom ligy, takže má u vedenia vysokú dôveru. Práve vďaka nemu si mohol Rask viac oddýchnuť a počas jeho zranenia sa tím nemusel ničoho obávať. "Vychádzame spolu veľmi dobre. Rozumieme si na ľade aj mimo neho. Navzájom sa podporujeme, je jedno, kto chytá. Sme tím a ako tím chceme aj víťaziť. Či sa nám to darí s Tuukkom alebo so mnou v bráne, to je vlastne jedno. Je to tímový šport," povedal Halák.

Viac o téme: Jaroslav Halák Boston Bruins
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Charles Krupa
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy