Ilustračná foto: Unsplash (Alex Steyn)

Pred dvoma rokmi sa médiami prehnalo video, na ktoré sa ťažko pozerá.

Na sociálnych sieťach sa objavili kruté zábery, na ktorých môžete mužov, ktorí za svojou loďou ťahajú žraloka za plutvu a na utrpení zvieraťa sa veľmi dobre zabávajú. Súdny proces trval dlhé dva roky, no ako píše portál The Independent, vinníci si napokon vypočuli, aký trest ich čaká a neminie.

Mimoriadne krutá zábavka

Muž z Floridy sa rozhodol, že si rýchlu plavbu loďou spestrí ešte o trochu viac. Podarilo sa mu pripevniť k lodi žraloka a úbohé zviera za sebou za plutvu ťahal dovtedy, kým napokon nezahynulo. Ako je možné vidieť na videu, ktoré vzniklo ešte pred dvoma rokmi a dostalo sa na sociálne siete, muž sa na tejto ohavnosti veľmi dobre zabával a so smiechom kričal, že žralok je už takmer mŕtvy.

Našťastie, nie každému príde niečo takéto zábavné, ba práve naopak. Spustilo sa pátranie a aj vďaka floridskej organizácii Florida Fish and Wildlife Conservation Commission sa páchateľov napokon podarilo nájsť. Robert Benac III sa musel za svoje skutky zodpovedať, postaviť sa pred súd a po dva roky trvajúcom súdnom procese si konečne vypočul svoj rozsudok.

Za ohavný čin musí Benac zaplatiť pokutu vo výške 2 500 dolárov, odpracovať 250 hodín verejnoprospešných prác vo zvieracom útulku a navyše, po obvinení z krutosti páchanej na zvieratách, prišiel na 3 roky o svoju rybársku licenciu. Okrem toho, ako píše portál Bradenton Herald, musí stráviť za mrežami 10 dní, pričom súd bol v tomto smere zhovievavý a umožnil mu odpykať si trest za mrežami počas piatich víkendov.

Trest stihol aj spolupáchateľa

Žiaľ, Benac nebol jediný, kto bol v tom čase na lodi. Podobný trest stihol ešte vo februári tohto roka aj jeho spolupáchateľa, Michaela Wenzela.

Nanešťastie, video, na ktorom muži ťahajú žraloka za plutvu vo vysokej rýchlosti, následkom čoho utrpelo zviera vážne poranenia nezlučiteľné so životom, nie je jediné. Na internete sa objavili aj kruté zábery, na ktorých sa muži zabávajú streľbou na zvieratá a v ďalšom prípade zas Benac a jeho spolupáchateľ nalievali rybám alkohol priamo do úst, pričom v tom čase mali byť ešte zvieratá pri živote. V roku 2017 bol za tieto skutky zatknutý aj tretí muž menom Spencer Heintz, obvinenia proti nemu však boli napokon stiahnuté.

independent, bradenton
Uložiť článok

Najnovšie články