Viac než 400 tisíc nemeckých migrantov poberá sociálne dávky
16 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Počet žiadateľov o azyl, ktorí sú hlavnými príjemcami sociálnych dávok, sa v Nemecku rovná až 411 tisícom migrantom, uvádza sa v správe štatistického úradu vo Wiesbadene.


Toto číslo prezrádza, že ide o medziročný pokles dvanásť percent, pričom najviac úrad registroval príjemcov sociálnych dávok v roku 2015, v čase vrcholiacej migračnej vlny, kedy migrantov bolo až 975-tisíc osôb.

Štatistika uvádza, že približne polovica príjemcov sociálnych dávok (53 percent) prišla do Nemecka z Ázie. V rebríčku vedú na prvom mieste migranti z Afganistanu (63 tisíc), na druhom mieste sú utečenci z Iraku (43 tisíc) a na treťom Sýrčania (23 tisíc).

Až na druhom mieste sú žiadatelia o azyl z Afriky (23 percent), pričom celkovo to je 96 tisíc ľudí.

Na konci roka 2018 bolo v Nemecku cez milión utečencov. Viac ako polovicu tvorili Sýrčania. Druhou a treťou najpočetnejšou skupinou boli migranti z Iraku a Afganistanu.

Molotov koktaily proti vodným delám: Násilie pri protestoch v Hongkongu stále pokračuje (VIDEO+FOTO)
Protivládne demonštrácie v Hongkongu sa v nedeľu opäť vyostrili, keď agresívni demonštranti útočili na vládne budovy s molotov koktailami, zatiaľ čo polícia reagovala slzným plynom a vodnými delami. Čítať ďalej
16 | 09 | 2019 | Marek Molnár