Najviac sledujú videá na internete v Číne a Švédsku, kde sledovanie online videa prekračuje 100-minútovú dennú hranicu už teraz – presnejšie 103 minút. Zenith očakáva, že do roku 2021 sa k týmto krajinám pripojí tiež Kanada, India, Mexiko, Veľká Británia a USA.

Množstvo času, ktorý ľudia strávia sledovaním online videa celosvetovo rapídne rastie. Medzi rokmi 2013 a 2018 to bolo v priemere o 32 percent ročne.

Pomáhajú väčšie displeje či rýchlejšie dáta 

Tento rast je podporovaný zväčšovaním displeju, zvyšovaním kvality mobilných zariadení, rýchlejším dátovým pripojením a rozšírením televíznych prijímačov s internetovým pripojením.

„Sledovanie online videa rýchlo rastie. Priemerný človek už tento rok strávi sledovaním online videa polovicu času, počas ktorého sleduje bežné televízie,“ priblížil Jonathan Barnard, Head of Forecasting spoločnosti Zenith.

J. Barnard tiež dodal, že rýchlo rastúci počet divákov stimuluje rýchly rast požiadavky zo strany zadávateľov reklamy a online video je tak najrýchlejšie rastúcim digitálnym kanálom, pokiaľ ide o výdavky na reklamu.

Výdavky na reklamu sa v prípade online videa podla Zenithu v roku 2021 zvýšia z tohtoročných 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa