SAMSUNG_022024A Advertisement SAMSUNG_022024A Advertisement SAMSUNG_022024A Advertisement

Takto uľahčuje umelá inteligencia v Huawei P30 lite každodenný život

Technológie
1

Najmladší člen série smartfónov Huawei P30 kráča v šľapajach podstatne drahších súrodencov. Do strednej triedy prináša nielen prémiový dizajn s efektnými farebnými prevedeniami, ale aj schopnosti podkuté umelou inteligenciou. Tie oceníte napríklad pri cestovaní, online nákupoch či hraní hier.

Rozmerný displej, štíhle 3D zakrivené telo, ktoré obzvlášť vynikne v gradientnom prevedení, či veľká batéria s rýchlym nabíjaním. Okrem týchto lákadiel však P30 lite skrýva ešte jeden tromf, vďaka ktorému vo svojej triede len ťažko hľadá konkurenciu. Jeho umelá inteligencia robí z modelu strednej triedy nielen perfektný nástroj na fotenie, ale tiež plnohodnotného člena radu P.

Foto šampión triedy
Huawei P30 lite sa pýši trojitým fotoaparátom na zadnej strane. Hlavný objektív s rozlíšením 48 Mpx so svetelnosťou f/1.8 a umelou inteligenciou sa stará o vyváženie svetla a tieňov, čím pomáha dosiahnuť dokonale vyvážený a perfektne ostrý záber. Fotoaparát pomocou AI rozpoznáva 22 kategórií vo viac ako 500 rôznych prostrediach, ako napríklad modrá obloha, sneh či noc.

Hlavnému fotoaparátu sekunduje širokouhlý objektív s rozlíšením 8 Mpx a svetelnosťou f/2.4. Ten poskytuje väčšiu perspektívu a dokáže zachytiť viac z každého záberu. Výsledok sa prejaví predovšetkým pri fotení scenérií či prírody. Prepracovaný je tiež efekt rozostrenia pozadia (Bokeh efekt). Ten je výraznejší a pracuje s väčším kontrastom objektu voči okolitému prostrediu tak, akoby fotografia mala viac vrstiev. Túto čoraz obľúbenejšiu funkciu má na starosti tretí objektív - snímač hĺbky s rozlíšením 2 Mpx.

Selfie, ktoré skrášľujú
Obzvlášť veľkú pozornosť si zaslúži predný fotoaparát Huawei P30 lite, ktorý sa nasťahoval do malého kvapkovitého výrezu v hornej časti displeja. Má rozlíšenie 24 Mpx a jeho hlavným tromfom je umelá inteligencia, ktorú využíva na skrášlenie selfie portrétov. 

Pokročilý algoritmus AI značne zjednodušuje proces retušovania tváre. V praxi to vyzerá tak, že keď užívateľ aktivuje selfie fotoaparát, funkcia automaticky rozpozná tvár používateľa, pričom upraví atribúty, ako je napríklad rozjasnenie, pridanie farby očných tieňov, zvýraznenie farieb na perách, zaostrenie nosa alebo vyhladenie vrások. Táto funkcia sa pomocou AI automaticky prispôsobuje odlišným rysom tváre, rovnako ako profesionálny skrášľovací tím. 

Telefón ako osobný asistent
Pri schopnostiach fotoaparátu možnosti umelej inteligencie v P30 lite nekončia. Vďaka technológii HiVision sa telefón v zlomku sekundy dokáže premeniť na nákupného asistenta. V praxi to znamená, že na základe obrazu, snímaného fotoaparátom, dokáže nielen rozpoznať objekty a vyhľadať ich v prepojených internetových obchodoch, ale aj skontrolovať či porovnať ceny. Funkcia rozpoznáva stovky miliónov položiek a viac ako sto značiek z viacerých online nákupných platforiem.

HiVision tiež vie automaticky identifikovať objekty ako kvety, zvieratá alebo potraviny a zobraziť o nich dostupné informácie. Ak ste na dovolenke a neviete, na akú pamiatku sa práve pozeráte, stačí na ňu namieriť fotoaparát smartfónu. Rovnakým spôsobom dokáže dokonca strážiť váhu - namierte objektív na potravinu a telefón vám prezradí jej objem kalórií. 

Ocenia ho aj hráči
Huawei pri novom modeli P30 lite myslel aj na tých, ktorí si radi krátia čas hraním mobilných hier. Ponúka revolučnú technológiu Game Suite 2.0, ktorá inteligentne vyvažuje herný výkon a spotrebu energie. Kým úsporný režim vhodne redukuje grafický výkon, aby šetril batériu, prepnutie do herného módu dokáže výkon, naopak, zvýšiť.

Vďaka tomu si hráči môžu vychutnať ešte rýchlejší a plynulejší zážitok z hier. Hoci je táto funkcia súčasťou smartfónov Huawei už nejaký čas, práve vylepšená NPU (Neural Processing Unit), ktorou P30 lite disponuje, ju posúva ešte o úroveň vyššie.

Zobrazit Galériu

Kindred Group

Všetky autorove články
umelá inteligencia AI Huawei smartfon gamer Gaming foto kamera

1 komentár

INZERCIA reakcia na: Takto uľahčuje umelá inteligencia v Huawei P30 lite každodenný život

16.9.2019 10:09
Zabudli ste pridat tag k clanku ze "inzercia"... Lebo uz ked toto neni reklama tak neviem co je...
Reagovať

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať