VIDEO Gólman Trnavy také ešte niečo nezažil, naložil aj Šporarovi: Má IQ hojdacieho koníka!

Brankár Trnavy Dobrivoj Rusov a zahádzaný priestor od fanúšikov SlovanaBrankár Trnavy Dobrivoj Rusov a zahádzaný priestor od fanúšikov Slovana Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

BRATISLAVA - Nedeľňajšie 154. derby Slovan Bratislava - Spartak Trnava (2:0) malo dve roviny. Tá futbalová priniesla napohľad hladké víťazstvo favorizovaného domáceho tímu, no zápas mal aj nechutný nefutbalový rozmer. Najmä jeho záver s potýčkou hráčov oboch táborov po druhom góle Slovana a dokonca napadnutie kapitána Trnavčanov Bogdana Mitreu jedným z fanúšikov belasých cez bránkovú sieť. Svoje si užil aj brankár hostí Dobrivoj Rusov. Jeho predbránkový priestor sa v druhom polčase premenil na papierové pole, ktoré ani nebolo možné poriadne upratať.

"Hádzali rôzne papiere. Je iné, keď namiesto trávy stúpite na papier. Ak by som mal trebárs zákrok a akurát stúpil na papier, odraz by nebol taký dôrazný. Rozhodcu som na to upozorňoval. Aj keď sa to poupratovalo, hádzali ďalej," uviedol Dobrivoj Rusov v rozhovore pre denník Sme.

Rusova pobúrila aj situácie zo samého záveru stretnutia. Nie však to, že si ho Dejan Dražič v nájazde vychutnal a gólom na 2:0 definitívne rozhodol o troch bodoch pre účastníka skupinovej fázy Európskej ligy. Rusova nahnevalo to, čo nasledovalo potom. Najmä napadnutie hráča fanúšikom. "Ešte som to nezažil. To hovorí o IQ tých ľudí. Môj názor je taký, že aj keby ho (Mitreu - pozn. red.) zabili, tak v živote Slovanu zápas neskontumujú. Som zvedavý, aké dôsledky sa z toho vyvodia. Neviem si predstaviť, že by sa niečo také stalo v Trnave," vyhlásil Rusov podľa sme.sk. Na druhej strane dodal, že Slovan vyhral zaslúžene a o to viac ho mrzia incidenty zo záveru zápasu. "O to je to nepochopiteľnejšie. Netvrdím, že máme vyhrať kontumačne. Verím však, že sa spraví niečo, aby sa to už nikdy nezopakovalo. Mohlo dôjsť k vážnejšiemu zraneniu," dodal Rusov.

Na pripomenutie, že trnavský brankár provokoval fanúšikov domácich zdvihnutým prostredníkom, Rusov odpovedal: "Nemám rád Slovan, nikdy som ho nemal rád. Som tak vychovaný. Oblievali ma pivom, nadávali mi, spomínali aj moju manželku. A ešte všeličo iné. Ak by hocijaký iný človek zažil to, čo ja v druhom polčase, tak by ukázal aj niečo iné ako zdvihnutý prst."

Odchovanec trnavského futbalu povedal svoj kritický názor aj na útočníka Slovana Andraža Šporara, jeho futbalovými kvalitami sa však nezaoberal. "Je to arogantný človek, ktorý k nám neprejavuje rešpekt. Keď som videl, čo robil cez zápas, zahryzol som si do jazyka. Potom sa však smial nášmu kapitánovi ako malé decko. To som ešte nezažil. Zosmiešňoval nás. Ukázal, že má IQ hojdacieho koníka," doplnil Rusov.

Slovinský kanonier Slovana sa po zápase na margo jednotlivcov z hosťujúceho kádra nevyjadroval, Trnavčanom však na špecializovanej stránke profutbal.sk zložil kompliment. "Trnava nie je slabý súper, má dobrý tím. Mali sme trochu problém zápas uzavrieť. Aj s hráčom navyše sme to nemali úplne pod kontrolou. Kým sme dali druhý gól, oni mali niekoľko štandardiek. Dnes to z našej strany nebol najlepší výkon, ale na to sa história pýtať nebude. Takéto zápasy rozhodujú, kto je šampión a kto nie." Šporar sa vyjadril aj k nespratnosti fanúšikov na tribúnach. "Vnímam to ako normálnu súčasť derby. Aj pyrotechnika, zažil som to aj v Slovinsku, na Balkáne je to úplne bežné. Nemôžem povedať, že by to skrášlilo futbal, ale osobne mi to nevadí, ani ma to nerozrušuje. K derby to patrí, pre fanúšikov je to špeciálne."

Viac o téme: Spartak Trnava Dobrivoj Rusov ŠK Slovan Bratislava Andraž Šporar
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Pavel Neubauer
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy