MojAndroid

Veľké množstvo únikov, čiastočné odhalenie samotným Google, dohady aj omyly, to všetko sprevádzalo očakávaný Pixel 4 a jeho väčšiu verziu. Nakoniec sme sa ich aj dočkali a zatiaľ čo niektoré uniknuté informácie boli vyvrátené, väčšina z nich sa potvrdila. Či už je to pre vás dobrá alebo zlá správa, napísali sme všetko, čo potrebujete vedieť o predstavenej dvojke.

Predchádzajúce časti článku:

Náš tip
Stiahnite si živé tapety z nového Google Pixel 4 | Návod

Google Pixel 4: Menší, lacnejší, ale nie horší

Prvý z dvojice predstavených je menší Pixel 4. Od väčšieho bračeka ho odlišuje hlavne uhlopriečkou displeja. Tá činí 5,7 palca, čo je pri Full HD+ rozlíšení plne dostatočné. Novinkou je podpora rýchlejšej frekvencie 90 Hz, ktorá zabezpečí jemnejšie zobrazenie toho, čo pozeráte na displeji.

google pixel 4 predstaveny

Srdcom menšej novinky od Google je nekompromisný procesor Snapdragon 855. Tomu pomáha 6 GB operačnej pamäte, čo je oproti vlaňajším modelom nutný krok vpred. Úložisko odlišuje každý model na dva varianty: 64 a 128 GB verziu. Celé to poháňa batéria s kapacitou 2800 mAh, čo je pravdepodobne málo.

Fotoaparát je to, na čom si dá výrobca každoročne záležať. Prvýkrát sa v rade Pixel objavil aj duálny zadný fotoaparát. S rozlíšením 12 MP (Dual Pixel) a 16 MP (8-násobný teleobjektív) je schopný a pripravený zachytiť všetko. Škoda len, že sa nedostalo na širokouhlý objektív. Tu Google zaspal dobu.

google pixel 4 fotoaparat

Každopádne bude na novom Pixel 4 bežať operačný systém Android 10. Nové sú gestá a tmavý režim, o bezpečie sa postará čip Titan M. Medzi nové softvérové funkcie patrí ešte odomykanie tvárou pomocou 3D technológie a Motion Sense. To vám umožní ovládať smartfón bez dotyku rúk.

Google Pixel 4 XL: Väčší, drahší, ale nie oveľa lepší

Väčší braček dostal 6,3-palcový QHD+ displej, ktorý takisto podporuje 90 Hz frekvenciu. Batéria je takisto väčšia, úctyhodných 3700 mAh. Snapdragon 855, 6 GB RAM, úložisko, Titan M, odomykanie tvárou, operačný systém, celý fotoaparát a všetko ostatné majú oba modely zhodné. Jedinýmirozdielom je displej a batéria. A cena.

google pixel 4 xl

Pixel 4 a Pixel 4 XL rovnako dostali vylepšený nočný režim Night Sight, pribudla funkcia rozmazania pohybu. Oba modely sú schopné prepínať medzi frekvenciami 60 a 90 Hz podľa toho, čo zrovna na smartfóne robíte. Takisto dostanú 5G verzie a aj rýchle nabíjanie s výkonom 18 W.

google pixel 4 xl fotoaparat

Európska cena Pixelu 4 začína na 749 € za 64 GB verziu. Za model so 128 GB úložiskom zaplatíte 849 €. Google Pixel 4 XL začína na cene 899 € za 64 GB variant, dvojnásobné úložisko vás vyjde 999 €. (Zdroj: nemecký Google Store)

Pixel 4 príde aj vo verzii s 5G pripojením

10.10.2019

Vyzerá to tak, že okrem klasických Pixelov 4 a 4 XL sa chystá ešte jedna novinka. Ísť by malo  o nový Pixel 4 s podporou sietí 5. generácie. Informáciu priniesol Theverge. Nové Pixely budú oficiálne predstavené už budúci týždeň, 15. októbra v New Yorku.

Zatiaľ nie je jasné či na tomto podujatí bude predstavený aj Pixel 4 5G. Je možné, že nám ho Google len ukáže a jeho predstavenie prebehne neskôr. Model, s 5G pripojením už má dnes každý väčší výrobca. Práve siete 5. generácie budú tým, o čom sa bude najviac rozprávať v súvislosti s mobilnými technológiami v najbližšom období.

Je preto dobré, že aj Google na to myslí a ponúkne zariadenie, ktoré bude schopné využiť všetky výhody tohto rýchleho a moderného pripojenia.

Google Pixel 4 a 4 XL: Unikli kompletné špecifikácie pripravovaných modelov

3.10.2019

Uniknuté špecifikácie len potvrdzujú doterajšie domnienky a úniky, o ktorých sme už informovali. Novinky prídu s výkonným procesorom Qualcomm Snapdragon 855, novinkou bude väčšia operačná pamäť (6 GB). Chýbať samozrejme nesmie ani operačný systém Android 10 príkladná podpora priamo zo strany Googlu.

Okrem potvrdených špecifikácií unikol aj obsah balenia. Noví majitelia okrem smartfónu v balení nájdu USB-C kábel, 18 W nabíjačku, USB-A – USB-C redukcia, nástroj na vyberanie SIM karty a príručku. O uniknutých špecifikáciách informoval web 9to5google.

Špecifikácie Google Pixel 4:

  • 5,7″ FullHD+ displej, 90 Hz
  • 2800 mAh batéria
  • Procesor Qualcomm Snapdragon 855
  • 6 GB RAM
  • 64/128 GB úložisko
  • Duálny fotoaparát 12 + 16 MP teleobjektív
  • Stereo reproduktory
  • Odomykanie tvárou, Motion Sense
  • Android 10, garancia aktualizácií minimálne 3 roky

Špecifikácie Google Pixel 4 XL:

  • 6,3″ Quad HD+ displej, 90 Hz
  • 3700 mAh
  • Procesor Qualcomm Snapdragon 855
  • 6 GB RAM
  • 64/128 GB úložisko
  • Duálny fotoaparát 12 + 16 MP teleobjektív
  • Stereo reproduktory
  • Odomykanie tvárou, Motion Sense
  • Android 10, garancia aktualizácií minimálne 3 roky

Google Pixel 4 XL sa objavil na detailných fotografiách

24.9.2019

Rôznych únikov a fotografií očakávaných smartfónov od Googlu sme už videli dosť. Avšak teraz sa objavili nové fotografie, ktoré ukazujú väčší z dvojice, model Google Pixel 4 XL detailne a vo vyššej kvalite. Informoval o nich web Nextrift.

Novinky by mali byť predstavené 15. októbra v New Yorku.

Google Pixel 4 a Pixel 4 XL budú poriadne drahé, na internet unikli ich ceny

23.9.2019

Predstavenie očakávaných Pixelov 4. generácie je už pomaly za dverami a tešíme sa na to, čo nám Google prinesie. Každým dňom vychádzajú na povrch nové a nové informácie. Tentokrát sme sa dozvedeli oficiálnu cenu nového Pixelu 4 a Pixelu 4 XL.Google Pixel 4 ceny

Ako už býva zvykom, tieto smartfóny budú opäť patriť medzi to najdrahšie, čo trh ponúka. A taktiež ich oficiálne z Google Storu na Slovensku nekúpite. Nebojíme sa však povedať, že niektoré e-shopy budú tieto smartfóny ponúkať s plnou dvojročnou zárukou, takže ich kúpa nebude až takým problémom. Ceny by mali byť nasledovné:

  • Google Pixel 4, 64 GB za 819,98 eur
  • Google Pixel 4, 128 GB za 942,18 eur
  • Google Pixel 4 XL, 128 GB za 1126,68 eur

Cenník unikol z írskeho obchodu s názvom Elara, o čom informoval web 9to5google. Samozrejmosťou bude predinštalovaný operačný systém Android 10. Smartfóny budú k dispozícii v troch farbách – Just Black, Clearly White a Oh So Orange.

Google Pixel 4 XL ponúkne zaujímavé fotografické funkcie vrátane pohybového rozmazania

16.9.2019

Ako to už vo svete smartfónov býva zvykom, s blížiacim sa dátumom predstavenia sa o pripravovaných novinkách dozvedáme stále viac informácií. Inak tomu nie je ani pri novom referenčnom telefóne spoločnosti Google. Najnovšie sme sa tak dozvedeli niekoľko zaujímavostí o jeho fotoaparátoch.

Tie sa síce dizajnovo budú podobať na fotoaparáty najnovších iPhonov, no my veríme, že vďaka pokročilému softvéru od Googlu ich kvalitatívne prekonajú. Ako sa podarilo odhaliť portálu AndroidCommunity, Google Pixel 4 XL ponúkne množstvo nových fotografických funkcií. Vyplýva to z novej aktualizácie appky Google Camera. Tá má po novom podporovať napríklad lepšie širokouhlé selfies, priblíženie audia či rozmazanie pohybu.

Posledná zmienená funkcia sa pritom do telefónov dostane zrejme po prvýkrát, pričom vám dovolí lepšie zachytiť pohybujúce sa objekty. Tie by mali byť v oblasti fotografovaného objektu pekne zaostrené, pričom okolie by malo byť pohybovo rozmazané. Príklad si môžete pozrieť na obrázku vyššie. Okrem toho sa ale dočkáme aj vylepšenia nočných snímok vytváraných pomocou režimu Night Sight, ku ktorému sa teraz pridá aj režim Astrophotography.

S ním budete vedieť lepšie zachytiť nočnú oblohu. No a ani tento rok sa pri nových Pixeloch nezabudlo na funkciu Live HDR, ktorá vďaka skvelej práci s dynamickým rozsahom dokáže fotografiám dodať život. K tomuto všetkému sa v appke fotoaparátu budete môcť pohrať s nálepkami rozšírenej reality alebo vďaka nej niečo odmerať. Tieto nové informácie sú inak doprevádzané aj ďalšími živými fotografiami zariadenia.

Google Pixel 4 XL sa objavil v dvoch “hands on” videách

12.09.2019

Nové Pixely 4. generácie sú už za dverami. Na internete sa objavili dve videá, ktoré ukazujú Pixel 4 XL v plnej kráse. Ide pravdepodobne o plne funkčné zariadenia s finálnym systémom, ktoré sú určené na predaj. O videách informoval web Pocketnow.

Videá potvrdzujú displeje s uhlopriečkami 5,7″ a 6,3″. A tiež aj ich 90 Hz frekvenciu. Tá sa bude dynamicky prepínať medzi 60 a 90 Hz v závislosti od toho, čo so smartfónom robíte. Tiež môžete vidieť, ako vyzerá tmavý režim Androidu 10 na nových Pixeloch.

Google Pixel 4 dostane viac RAM a fotoaparát s 8-násobným zoomom

11.09.2019

S približujúcim sa dátumom predstavenia nových Pixelov sa o nich dozvedáme čoraz viac informácií. Nedávne leaky potvrdili, že smartfóny prídu s procesorom Qualcomm Snapdragon 855. Podľa XDA-Developers by sa mala tiež zvýšiť kapacita operačnej pamäte na 6 GB. Práve kvôli malej RAM (4 GB) bola predchádzajúca generácia Pixelov kritizovaná najviac.

Google Pixel 4 XL fotoaparát

Novinky by mali na trh prísť v dvoch farbách – bielej a čiernej. Zaujímavý bude samozrejme aj fotoaparát. Nepochybujeme o tom, že bude opäť patriť medzi absolútnu špičku. Navyše, podľa najnovších informácií by mal priniesť až 8-násobné priblíženie. Pravdepodobne pôjde o hybridný zoom. Teleobjektív dostane rozlíšenie 16 megapixelov, hlavný snímač by mal byť 12-megapixelový.

Google Pixel 4 XL displej

Novinky prídu samozrejme s predinštalovaným najnovším operačným systémom Android 10, ktorý bol predstavený len nedávno. Väčší z dvojice, Goolge Pixel 4 XL ponúkne displej s pomerom strán 19:9, QHD+ rozlíšením a uhlopriečkou 6,2 palca.

Google Pixel 4 sa objavil na prvých živých fotografiách

28.08.2019

Najnovší referenčný smartfón od Googlu by mal byť predstavený už o pár dní. Hlavným lákadlom nových Pixelov je už tradične kvalitný fotoaparát a čistý operačný systém Android s pravidelnými aktualizáciami a skvelou podporovu. Mimochodom, najnovší operačný systém od Googlu už nebude pomenovaný po sladkostiach, ale jednoducho – Android 10. Predstavený bude spolu s novými Pixelmi.

Náš tip
Ktoré smartfóny dostanú aktualizáciu na Android 10? | ZOZNAM

Nový Google Pixel 4 sa teraz objavil na prvých živých fotografiách, ktoré zverejnil web PhoneArena. Môžete na nich vidieť prednú stranu s displejom, ktorý neobsahuje žiadny výrez. Rámik nad ním je však hrubší, ako by sme očakávali. Bude sa v ňom nachádzať špeciálny senzor na zachytenie 3D obrazu tváre.

Na zadnej strane si môžete všimnúť štvorec, v ktorom sa nachádzajú dva objektívy fotoaparátu. Bude to tak po prvýkrát, čo smartfón od Googlu ponúkne viac ako jeden hlavný fotoaparát. Na pravom boku je viditeľné biele tlačidlo napájania, pod ktorým sa nachádza ovládanie hlasitosti.

Novinky z radu Google Pixel 4 by mali byť predstavené v októbri. Cenu si zatiaľ netrúfame povedať, no lacné tieto modely určite nebudú. Počítať môžeme so sumou okolo 1000 eur.

Google Pixel 4: Všetko, čo by ste mali vedieť o pripravovanej novinke

22.08.2019

Každoročne očakávané vlajkové lode od samotného Google sa už nenávratne blížia. Ako je u Google zvykom, dizajn noviniek je už dávno potvrdený. Zato špecifikácie sú to, kde výrobca dáva priestor špekuláciám a dohadom. Nič konkrétne ani o fotoaparátoch – “okrem toho, že budú skvelé”. preto sa v tomto článku pokúsime zhrnúť to, čo vieme. Pridáme ale aj niekoľko dohadov, ktoré vám pomôžu vytvoriť si možný obraz o novinkách.

Hrubší rámik nahradí veľký výrez

O dizajne Pixelov sa už dlhší čas diskutovalo. Veľkú spŕšku posmechu ale aj otázok vyvolal posledne Pixel 3 XL, ktorý spolu s tradičným konzervatívnym vzhľadom priniesol aj nevídane veľký výrez displeja. Bol tak veľký, že sa stal predmetom rôznych meme obrázkov a na pár dní sa stal TOP témou sveta technológií.

google pixel 3 xl výrez v displeji
Výrez Pixelu 3 XL svojou neobyčajnou veľkosťou zaujal aj mnohých vtipálkov

Google Pixel 4 a 4 XL budú pravdepodobne tie modely, ktoré prinesú osvieženie do strohého radu Pixel. Dizajn, ktorý bol vždy jednoduchý, ľahko elegantný a praktický, sa zmení na malý experiment a bude hrať s dobou. Hlavným prvkom bude veľký duálny fotoaparát na zadnej strane.

Ďalej bude celkom zaujímavá aj predná stena, ktorá dostane hrubší vrchný rámik. Google sa ním vyhne akémukoľvek výrezu a zachová aj stereo reproduktory. V rámiku sa nájde miesto aj pre niekoľko nových senzorov, o ktorých si povieme nižšie.

Fotoaparát možno nebude taký skvelý, ako všetci očakávajú

Asi každý už zachytil to, ako širokouhlé snímače nabrali na popularite. Niet divu, v praxi sú oveľa užitočnejšie než teleobjektív. A sekundárny objektív pre bokeh efekt neumrel už len v najlacnejších mobiloch, inak ho vytlačil softvér. Od nových Pixelov tak, samozrejme, všetci čakajú, že prinesú nový, širokouhlý snímač.

google pixel 4 duálny fotoaparát
Google potvrdil, že Pixel 4 bude mať duálny fotoaparát, ale nešpecifikoval druhý objektív

Google aj naozaj potvrdil, že štvrtá generácia ako prvá dostane dva objektívy na zadnej strane. Sklamaním ale môže byť, že pravdepodobne nepôjde o širokouhlý objektív. Úniky naznačujú, že pôjde o teleobjektív. Bolo by naozaj divné, keby sa tak aj stalo, každopádne mal by rozlíšenie 16 megapixelov. Hlavný objektív bude mať 12 Mpix.

Google Pixel 4 selfie fotoaparát
Hrubší rámik pravdepodobne pojme celkovo 5 rôznych senzorov

Predná kamera je veľkou otázkou. Nevieme totiž, či sa dočkáme duálnej, alebo bude len jedna. Hrubší rámik by ich pokojne poňal aj viac, ale je len na výrobcovi, či ich tam dá dva. Miesto si totiž musí nájsť aj nový senzor Soli. Ten zabezpečí fungovanie nového Motion Sense, ktoré vám umožní ovládať smartfónom bez dotyku.

Displej bude veľký pokrok, očakáva sa aj vyšší výkon

Azda najväčším problémom tretej generácie Pixelov bol nedostatok operačnej pamäte. 4 GB sú na dnešné vlajkové lode naozaj málo. Všetci tak nesmelo dúfame, že Pixel 4 a Pixel 4 XL prinesú s novým procesorom Snapdragon 855 aspoň 6 GB RAM. Tomu našťastie nasvedčujú aj rôzne úniky.

google pixel 3 fotoaparát
Jedným z problémov Pixelu 3 a 3 XL bolo málo operačnej pamäte

Nové Pixely budú inovatívne aj po stránke displejov. Ako jedni z prvých smartfónov vôbec prinesú AMOLED displej s frekvenciou 90 Hz. Pred nimi to stihol len OnePlus s modelom 7 Pro, Asus a Razer majú až 120 Hz. Uhlopriečka a rozlíšenie budú súrodencov odlišovať: menší dostane 5,7-palcový Full HD+ displej, väčší až 6,3-palcový QHD+.

google pixel 4 displeje
Displeje v Pixel 4 a 4 XL budú veľkým pokrokom vďaka jemnejšej frekvencii

Úložisko bude v oboch prípadoch 64 alebo 128 GB bez možnosti rozšírenia. Na oplátku je ale k dispozícii skvelá aplikácia Google Fotky s neobmedzeným úložiskom. Softvérovou novinkou bude Android Q a odomykanie tvárou, ktoré pravdepodobne úplne nahradí skener odtlačkov prstov. Zostane však bezdrôtové nabíjanie a aj Google Assistant. Ten prinesie aj pár noviniek.

google pixel 4 google assistant
Google Assistant prinesie v Pixeloch aj nové funkcie ohlásené na Google I/O 2019

Pochovaný naveky zostane audiojack a pravdepodobne sa nedočkáme ani 5G. Predbežne sme sa dozvedeli aj kapacitu batérií pre oba modely a asi to nie sú dobré správy. Zatiaľ čo Pixel 4 XL dostane 3700 mAh akumulátor, menší Pixel 4 dostane priam mizerných 2800 mAh. Dúfame, že v tomto sa úniky mýlia, v spojení s 90-herzovým displejom by to asi bol katastrofa.

Google Pixel 4: Cena a dátum predstavenia

Ani cenu, ani dátum predstavenia ešte nepoznáme celkom presne. Nejaké predpoklady tu ale sú. Pixely nikdy nepatrili medzi lacné zariadenia a platiť to bude aj pre Pixel 4 a 4 XL. Zatiaľ čo cena v USA sa odhaduje na minimálne 800 dolárov, u nás môže kvôli dovozu pokojne prestreliť hranicu 1000 eur.

Dátum predstavenia ešte tiež nie je potvrdený, pravdepodobne to ale bude v októbri. Google svoje nové modely odhaľuje už tradične v októbri, takže nie je dôvod urobiť to v prípade štvrtých Pixelov inak.

Prvé návrhy smartfónu Google Pixel 4 sú už na svete

18.03.2019

V priebehu tohto roka je očakávané predstavenie novej generácie Google smartfónov zo série Pixel. Tieto zariadenia sa počas evolúcie generácie po generácii vyvíjali najmä vo vnútri a ich vonkajší vzhľad ostal veľmi podobný, nanajvýš sme sa dočkali zopár menej radikálnych kozmetických úprav. Nový rad Google Pixel 4 podľa najnovších informácií dá zbohom klasickým veľkým výrezom.

Samé vítané zmeny

Na sociálnej sieti Twitter sa rozšírili koncepty používateľov o tom, ako by mohol vyzerať pripravovaný telefón. Návrhári sa inšpirovali nákresom modelu, ktorý môžete vidieť nižšie.

Podľa obrázka je jasné, že bezpečnostný prvok v podobe skenera odtlačkov prstov je umiestnený priamo pod displejom. Upozorňujeme, že zatiaľ sa nejedná o oficiálne úniky, ale len o návrhy vzhľadu telefónu podľa známych informácií o tomto modeli. Mnohých bez pochýb poteší zbavenie sa obrovského výrezu z Google Pixel 3 XL. “Notch” bude nahradený “dierou” v displeji. Tieto zobrazovače sú vyrábané práve spoločnosťou Samsung, a tým pádom je možné, že displej bude vyrobený práve touto firmou. Dočkať by sme sa tak mohli skutočne skvelého Infinity-O zobrazovača s minimálnymi rámčekmi.

Na obrázkoch môžeme vidieť dva varianty telefónov, a to s jednou prednou kamerou (Pixel 4) a s dvojicou predných kamier (Pixel 4 XL). Okrem výraznejších zmien na predných stranách zariadení sa zadok zariadenia nijak podstatne naoko nezmenil. Všimnúť si však môžeme prvýkrát použitého duálneho fotoaparátu v sérii Google Pixel. Duálnym fotoaparátom by mal disponovať väčší “XL” variant.

Páčil by sa vám Google Pixel 4 s takýmto vzhľadom? Ktorá generácia Google Pixelov sa podľa vášho názoru najviac podarila po stránke dizajnu?

15.10.2019
Zdroj: Phandroid, GSM Arena

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+